50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Workshop rode merklap maken in Veluws Museum Hagedoorns Plaatse

borduurmiddag

Veluws Museum Hagedoorns Plaatse aan de Ledderweg 11 in Epe organiseert een workshop rode schoollap maken. Deze merklapjes, die tot ver in de 20e eeuw op de lagere school gemaakt werden met rood borduurgaren tijdens de handwerkles, zullen velen zich nog wel herinneren. Mevrouw Carola Bruining uit Zwolle zal de workshop verzorgen.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden tot 6 juli via het museum, 0578 62 71 62 of 0578 66 15 29. De middag duurt van 14.00 uur tot 16.30 uur. Deelname kost € 30,—. Dit is inclusief materiaal, koffie en thee en een bezoek aan de tentoonstelling in het museum.

Tijdens de workshop worden verschillende steken behandeld om randen af te werken en om cijfers en letters te borduren. Aan de hand van de aanwezige patronen kunnen de deelnemers zelf een lap samenstellen of een antieke lap als voorbeeld nemen en aanvullen met eigen naam en datum.
Carola Bruining heeft al haar leven lang een passie voor handwerken gehad. Ze geeft workshops door het hele land, o.a. over free form haken of breien en over speciale Japanse reparatietechnieken. Ze is medeoprichter van het handwerkcafé in Zwolle.
De workshop sluit naadloos aan bij de huidige expositie Het nut van nuttige handwerken.

Reageren

Reacties