50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

WIEN BLEIBT WIEN

WienBleibtWien_HI0A1484_LR

De operette is springlevend, óók in Nederland!

Operettemuziek is nog altijd razend populair. Sterker nog: het genre maakt een revival door! Grote internationale operahuizen én -zangers als Anna Netrebko, Jonas Kaufmann en Plácido Domingo leggen zich weer toe op het vrolijke repertoire, dat ook vaak wordt gebruikt als film- en gamemuziek.

In eigen land zijn de concerten van WIEN BLEIBT WIEN zeer succesvol. Zodoende gaan maestro Jeroen Weierink en het Habsburgs Strauss Orkest, waarvoor uitsluitend topmusici zijn geselecteerd uit orkesten over de hele wereld, voor het vijfde jaar op tournee met hoogtepunten uit de Gouden én Zilveren Periode van de Weense operette.

De zang wordt meer dan glansvol vertolkt door solisten die hun sporen op internationale podia al ruimschoots hebben verdiend, te weten: ‘de ongekroonde Nederlandse operettekoningin’ sopraan Wilma Bierens, tenor Arnold Bezuyen en bariton Sef Thissen. Natuurlijk wordt er ook uitbundig gedanst! Dansers van het Charkov City Opera & Ballet zorgen in een sprookjesachtig decor voor een oogverblindend totaalplaatje!

Er staan twee gloednieuwe concertseries gepland!WienBleibtWien_HI0A1586_HR

‘WEIHNACHTEN IN WIEN’ (voor dat speciale, nostalgische kerstgevoel). Naast evergreens als ‘Dein ist mein ganzes Herz’, ‘Lippen schweigen’, het ‘Vilja-Lied’ en – de wals der walsen – ‘An der schönen blauen Donau’, bevat dit concert sfeervolle kerstliederen van operettecomponisten als ‘Die Christrose’, maar ook pareltjes uit het Weense kerstrepertoire ontbreken niet!

‘NEUJAHR IN WIEN’ (om 2019 feestelijk mee in te luiden). Puttend uit het enorme repertoire van het jaarlijkse Nieuwjaarsconcert vanuit de Wiener Musikverein is een programma samengesteld, waar de vonken vanaf spatten. Wat te denken van klassiekers als ‘Heia in den Bergen’, ‘Komm Zigan’ en ‘Als flotter Geist’? De ‘Radetzky March’ zal helemáál bijdragen aan het Nieuwjaarsgevoel!

Speelperiode: december 2018 t/m januari 2019.

www.wienbleibtwien.comWienBleibtWien_HI0A1477_HR.

Reageren

Reacties