50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Vrijwilligers infomiddag op kasteel Rosendael

Rosendael-kasteel-Exterieur-foto-Nikon-Fotoclub

Op zaterdag 21 april 2018 organiseert kasteel Rosendael een infomiddag voor geïnteresseerden in vrijwilligerswerk op het kasteel.

Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK)
Kasteel Rosendael is één van de zeven opengestelde kastelen van GLK. GLK beheert een unieke collectie aan landschappen, monumentale gebouwen en museale objecten. De kastelen zijn bijzondere plekken om cultuur op te snuiven of een activiteit te beleven en de natuur in te gaan. Met zo’n tweehonderdduizend kasteelbezoekers in 2017 behoort GLK tot de middelgrote musea in Nederland. Het aantal bezoekers stijgt nog steeds en het spectrum aan activiteiten neemt toe.

Kasteel Rosendael
Landgoed Rosendael ligt in Rozendaal, vlakbij Arnhem. Het bestaat uit een imposant, historisch ingericht kasteel in een park met veel bezienswaardigheden. Kasteel Rosendael geeft een mooi beeld van hoe er vroeger op een kasteel werd geleefd. Er is een bijzondere collectie meubels, zilver en porselein te zien. Het kasteel is op vaste tijden met een rondleiding te bezichtigen en park kan ook op eigen gelegenheid bezocht worden. De kasteelwinkel verkoopt streekproducten, boeken, kaarten en leuke souvenirs en er is een horeca gelegenheid aanwezig.

Activiteiten
Naast het binden en boeien van de trouwe bezoeker benadert kasteel Rosendael ook nieuwe doelgroepen en worden er diverse evenementen en activiteiten georganiseerd. Dat kasteel Rosendael een geliefde trouwlocatie is, is bij de meeste mensen wel bekend. Maar wist u ook dat het kasteel diverse kinderactiviteiten aanbiedt en regelmatig themarondleidingen organiseert? Ook zijn er diverse historische plekken te gebruiken als vergaderruimte.

Het uitbreiden van de activiteiten in en rond het kasteel en de groeiende bezoekersaantallen vragen om een professionele aanpak. Het vaste team van kasteelmanager en kasteelmedewerkers wordt ondersteund door een grote groep vrijwilligers. Juist dankzij de inzet van vrijwilligers kan het kasteel zo beheerd en geëxploiteerd worden dat iedereen er nu en in de toekomst van kan genieten.

Vrijwilligers gevraagd
Kasteel Rosendael is daarom naarstig op zoek naar vrijwilligers die mee gaan draaien bij de kaartverkoop, in de kasteelwinkel, het verzorgen van rondleidingen in het kasteel en park en ondersteunen bij de housekeeping & collectiebeheer. In deze functies is men het visitekaartje van kasteel Rosendael èn van Geldersch Landschap & Kasteelen.

Vrijwilligerswerk op kasteel Rosendael biedt afwisselend werk (geen dag is hetzelfde) in een enthousiast team op een prachtige plek. Daarnaast krijgen vrijwilligers gratis toegang tot alle zeven opengestelde kastelen van GLK en 4 maal per jaar het magazine “Mooi Gelderland” en kunnen zij deelnemen aan taakgerichte cursussen en vrijwilligersuitjes.

Infomiddag
Op zaterdag 21 april organiseert kasteel Rosendael een speciale vrijwilligers infomiddag. Op deze middag kunt u kennismaken met het kasteel, de kasteelmedewerkers en de verschillende vrijwilligersfuncties. Het programma ziet er als volgt uit:
13.30 uur Ontvangst
13.45 uur Welkom en presentatie
14.00 uur Vrijwilliger aan het woord
14.15 uur Rondleiding door het kasteel, winkel en receptie
15.30 uur Gelegenheid voor vragen
16.00 uur Einde programma

Aanmelden is niet verplicht, maar mag via e-mail rosendael@glk.nl . Ook voor meer informatie kunt u via de e-mail contact opnemen.

Reageren

Reacties