50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Vitale verwanten

Bert Simhoffer columnfoto 2018 JvG

De Kerstperiode is voor een artiest vaak een van de drukste periodes van het jaar. Dit jaar doe ik drie grote Kerstconcerten in het World Forum Convention Center in Den Haag en één in het MartiniPlaza te Groningen getiteld A Christmas Carol Concert. Met meer dan 100 musici presenteer ik deze concerten en zing een paar prachtige kerstnummers. Een ongelooflijk mooie show met adembenemende muziek en speciale effecten die het publiek zeker zullen betoveren. Direct daarna begint de voorbereiding voor het Groot Kerstcircus in Den Haag op het Malieveld, 22 december de eerst show en door tot en met 6 januari.

Op die dag, van de laatste twee shows, word ik 63 jaar. Dus ik sluit het 62ste levensjaar met een zeer werkzame periode af. Ik kijk er halsreikend naar uit, maar weet dat het in een zucht weer voorbij is.

Als artiest heb je weinig tijd om met je verwanten door te brengen en gezellig samen te tafelen bij kaarslicht en te genieten van je dierbaren om je heen. De eerste Kerst met mijn zoontje, die dan bijna 9 maanden oud is, zal ik dus niet optimaal kunnen beleven. Maar daar staat wel tegenover dat we met het hele gezin in het prachtige Den Haag in een hotel verblijven en gezamenlijk ontbijten en in de avond weer met elkaar kunnen zijn. Een mix van fijne momenten en lekker werken.

Dat werken in een circus is een waar feest. Circusartiesten zijn hardwerkende en gedisciplineerde professionals, die leven voor hun act. Vaak reizen ze met hun gezin de hele wereld rond en kennen sommigen elkaar van andere circussen, maar juist in die bijzondere Kerstperiode wordt de band onderling nog sterker. Ieder doet zijn eigen act en samen maken we een prachtige show waaraan het publiek zich vergaapt. Ik mag dat aan elkaar praten en zingen en er zodoende één geheel van maken en ook nog eens een soort pater familias voor de artiesten zijn. Dus in die periode zijn deze collega’s, die vanuit alle windstreken naar Den Haag zijn afgereisd, een beetje ‘mijn verwanten’. Met deze groep breng ik de Kerstdagen door en Oud en Nieuw. En met deze groep vier ik op de laatste dag van het circus mijn verjaardag. Na die laatste show pakt iedereen zijn spullen, nemen we roerend afscheid van elkaar en gaat ieder weer een nieuwe klus of een rustperiode tegemoet en zie je elkaar soms nooit meer terug.

In de musicalwereld is dat anders, dan heb je soms nog wel contact met collega’s. Je overloopt elkaar niet, maar je ontmoet elkaar op een première of je werkt weer eens met elkaar. Zo’n collega is bijvoorbeeld de vrolijke Mariska van Kolck. In de AH in Breukelen word ik soms luidruchtig toegeroepen en daar staat Maris dan te zwaaien bij de groenten of het vlees. Zij is een hardwerkende vitale vrouw van net 55 jaar met een zeer positieve levensinstelling. Geniet u van het interview met haar.

Het is een mooi vak.

Groet, Bert Simhoffer

Reageren

Reacties