50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Vier de Winter in Archeon!

Archeon portret: een vrouw in Bijzantijnse kleding, een gladiator en een Romein.

Tijdens de kerstvakantie en in de weekenden van december en januari is het Vier de Winter in Archeon. Het park is omgetoverd tot een Hollandse Winter Wereld, met volop vertier en vermaak. Alle boerderijen en hutten in Archeon zijn geheel voor de winter ingericht en bezet door de bewoners.

Vier de Winter in Archeon is van 24 december 2016 t/m 8 januari, 14 en 15 januari 2017 geopend van 11.00 – 17.00 uur. Dagelijks is er een Tijd-Tovenarij goochelshow van Tovenaar Trucasius en ook de ijsbaan ligt er weer spiegelglad bij. Breng ook een bezoek aan de tentoonstelling ‘Van Caesar tot Constantinopel’, over 1000 jaar Romeinse geschiedenis in het verwarmde badhuis. Naast alle bijzondere activiteiten en shows kunt u genieten van allerlei winterse lekkernijen.

Spiegelgladde ijsbaan
Dit jaar ligt de overdekte ijsbaan weer in Archeon. Tijdens een bezoek aan Archeon is er ook tijd voor een schaatsrit op de spiegelgladde ijsbaan. Natuurlijk mag de warme chocomel of koffie/thee na afloop van de koude tocht niet ontbreken. De schaatsbaan is tijdens Vier de Winter dagelijks geopend.

Goochelshow Tijd-Tovenarij
Bij Archeon stap je met gemak terug in de tijd, maar hoe komt dat eigenlijk? Dat geheim weet alleen Tovenaar Trucasius. Onder een zwerm van zwevende kaarsen tovert hij met de tijd en maakt voor de bezoekers een betoverend mooie familievoorstelling: Tijd-Tovernarij. Tijdens Vier de Winter is de goochelshow van Tovenaar Trucasius dagelijks te bewonderen.

unnamed-1

Van Caesar tot Constantinopel
In het Badhuis van Archeon is van 24 december t/m eind maart een speciale wintertentoonstelling: ‘Van Caesar tot Constantinopel, from the Poor, the Rich and Famous’. De tentoonstelling geeft een beeld van hoe arm en rijk zich ontwikkelden in een periode van bijna duizend jaar Romeinse geschiedenis. In een setting van het Romeinse leven door de eeuwen heen, presenteert Archeon reconstructies van verschillende Romeinse harnassen, gladiatorenuitrustingen en kleding van rijke en arme burgers.

Winterse lekkernijen
Naast alle bijzondere winterse activiteiten is er volop gelegenheid een heerlijke maaltijd te nuttigen in Archeon. Zo is er op eerste en tweede kerstdag de beroemde familie kerstbrunch, op 2 januari de nieuwjaarsbrunch, op 7 januari het Romeins aanligdiner, op 8 januari de zondagbrunch en op 14 januari het Viking buffet.

Reageren

Reacties