50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

“U vraagt mij naar het verhaal van de Elephantman.”

foto_Andy_Doornhein-4726

Zo opent de nieuwe Nederlandse musical over het leven van de misvormde Engelsman die op kermissen tentoongesteld werd rond 1880.
Met prachtige muziek en intrigerende scenes nemen 11 acteurs, begeleid door 12 muzikanten, u mee door de krochten van Londen naar de high society van de periode van koningin Victoria.
De humor van de Freaks staat in schril contrast met het tragische leven van Joseph Merrick. “Komt dat zien, komt dat zien”, zo nodigt kermisbaas Tom Norman u uit …

Met o.a. Lucie de Lange (koningin Victoria) en Bert Simhoffer (ziekenhuisdirecteur Gomm) zullen uw gevoelens aangewakkerd worden, ondanks de afzichtelijke verschijning van De Elephantman. (TEM) Joseph Merrick was een aimabel mens, die slachtoffer werd van het Proteus syndroom. Een ongeneeslijke ziekte die nog steeds voorkomt, ook hier in Nederland.
Tien jaar lang werkten schrijver Lars Boom en componist Frank Affolter aan dit waanzinnig waargebeurd verhaal over een man die ‘met zo weinig, zo veel kon geven’. TEM, een bijzonder mens, dat afgeschilderd werd als een beest in freakshows, werd uiteindelijk opgenomen in een ziekenhuis in Londen, waar hij onder meer bezoek kreeg van het koningshuis van Engeland.

In 1980 heeft John Hurt een weergaloze Joseph Merrick neergezet in de verfilming en David Bowie speelde op Broadway het toneelstuk over dit dramatische leven.
De Elephantman intrigeert nog tot op de dag van vandaag. Dat Boom en Affolter een grote dosis ervaring hebben in het schrijven van musicals, blijkt uit de volgende titels: ‘Johnny-Jordaan’, ‘Kenkan’ en twee met Musical Awards bekroonde musicals ‘In de schaduw van Brel’ en ‘Alleen op de wereld’. Samen schreven zij ‘Merlijn en het mysterie van koning Arthur’.

foto_Andy_Doornhein-4665

 

Te zien:
Van 23 t/m 31 oktober

Het Zonnehuis
Zonneplein 30
Amsterdam Noord.

 

 

 

Prijs € 25 (stadspashouders van Amsterdam € 5)
Voor kaartverkoop en verdere informatie: www.the-elephantman.nl
06 28 43 52 88

Reageren

Reacties