50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Tot in de Pruimentijd op het Muiderslot

pruimentijd Muiderslot

De kweepeer en mispel, de kardoen, de brave Hendrik of de pastinaak: op zondag 4 september worden in de tuinen van het Muiderslot de verhalen van de “vergeten groenten” verteld tijdens de pruimentijd. Een dag waarin de groene schatkamers van het Muiderslot hun geheimen prijsgeven. Van de eigen oogst mag uiteraard geproefd van pruimen tot viooltjes, want eetbare bloemen krijgen extra aandacht.

Wat je moet weten voordat je bloemen gaat eten.

Op zondag 4 september kuPruimentijdnnen bezoekers komen proeven van de pruimenoogst van het Muiderslot. Er staan die dag niet alleen pruimen op het menu, maar ook bloemen. Floral Touch vertelt alles over eetbare bloemen en er mag geproefd worden. Daarnaast wordt er uitleg gegeven over 17e-eeuwse bloemdecoraties in het kasteel en laat een imker bezoekers kennis maken met het wonderlijke leven van de honingbij.

 

 

 

Er gaan ook speciale tuinrondleidingen van start. De Warmoezeniers, de bevlogen tuinvrijwilligers van het Muiderslot, staan met oogst en uitleg klaar in de nazomerende zeventiende-eeuwse tuinen.

Openingstijden

Het Muiderslot is in het weekend van 12.00 tot 17.00 uur. De kassa is geopend tot een half uur voor sluitingstijd.

Museumkaart en Vriendenpas gratis.

logo_muiderslot

 

 

 

www.muiderslot.nl

Reageren

Reacties