50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  
afbeeldingvitaal_geknipt
kunstcultuur

Kunst & cultuur

Nieuws / Acties

‘s Avonds dwalen door het kasteel

2018-11-17-foto-witte-wieven1

Op zaterdagavond 17 november opent kasteel Doorwerth de deuren voor een spannend en interactief bezoek aan het kasteel. In samenwerking met Nachttheater uit Arnhem ontvouwt zich een spannend verhaal “Het Offer” door de schaars verlichtte ruimtes van het kasteel. Lees verder »

Expositie MOP-UP2 in Museum de Kantfabriek

MopUp-2-Modeshow_Afgestudeerden-WdKA-Maud-Claessens-Zoho

Van 28 oktober t/m 6 januari 2019 presenteert Museum de Kantfabriek een nieuwe expositie. MOP-UP2 is een tentoonstelling met werk van vijf afgestudeerden van de Textiel- en Design Kunstacademies Maastricht (MAFAD) en Rotterdam (Willem de Kooning Academie). Lees verder »

Expo TEXTIEL LEEFT in Horst

Textielleeft-Irma-Frijlink-Herfst-2017

Vanaf 28 oktober t/m 30 december 2018 organiseert Museum de Kantfabriek de expositie TEXTIEL LEEFT in Horst. Tien textielkunstenaars presenteren nieuw werk als vervolg op de publicaties in het overzichtsboek van Ellen Bakker Textielleeft! uit 2012. Lees verder »

Fraeylemaborg viert Honderd jaar De Ploeg

Johan Dijkstra, Ubbo Emmiussingel Groningen, Jan Menze van Diepencollectie

Dit jaar bestaat de Groninger kunstkring De Ploeg honderd jaar! Deze kunstenaarsvereniging werd opgericht in 1918 en heeft nog altijd leden uit de stad Groningen en de Ommelanden. De Fraeylemaborg … Lees verder »

Toevallige ontmoetingen met vroegere bewoners

robin-hood-1

Soms lijkt het alsof de vroegere bewoners van kasteel Doorwerth weer tot leven zijn gekomen. Op zondag 30 september en zondag 28 oktober kunt u ‘toevallige’ ontmoetingen hebben. Lees verder »

Wandel door kasteel Doorwerth met ridder Hendrik van Doorenweerd

terug-in-de-tijd12

Luister tijdens de rondleiding door het kasteel Doorwerth naar (acteur) ‘Hendrik van Doorenweerd’ die zijn middeleeuwse ervaringen deelt met het publiek. Lees verder »

Bonnefantenmuseum neemt het monumentale kunstwerk het Gerechtigheidspaneel (1477) in bruikleen van Gemeente Maastricht

cc

Tijdens de opening van de stand Chapeau/Maastricht Region op TEFAF, droeg burgemeester Penn-te Strake van Maastricht het kunstwerk het Gerechtigheidspaneel symbolisch over in langdurige bruikleen aan Stijn Huijts, artistiek directeur Bonnefantenmuseum. … Lees verder »

Artikelen

Wandel door kasteel Doorwerth met ridder Hendrik van Doorenweerd

terug-in-de-tijd11

Ga even terug in de tijd door een ontmoeting met één van de eerste bewoners van Kasteel Doornwerth. Luister tijdens de rondleiding door het kasteel naar (acteur) ‘Hendrik van Doorenweerd’ die zijn middeleeuwse ervaringen deelt met het publiek. Lees verder »

Koningin Máxima opent vernieuwde Musis Arnhem

MusisSacrum-Arnhem-fotoBvH-04

Foto: Bart van Hoek Koningin Máxima opende vrijdagmiddag 12 januari 2018 het vernieuwde Musis in Arnhem. De historische ‘Muzenzaal’ is door Van Dongen-Koschuch Architects & Planners geheel gerenoveerd en verbonden … Lees verder »