50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  
afbeeldingvitaal_geknipt
kunstcultuur

Kunst & cultuur

Nieuws / Acties

Lezing art = ARTIS

art-ARTIS

Speciaal op deze avond zullen verschillende kunstenaars van art = ARTIS vertellen over de inspiratie die zij opdeden in ARTIS en hoe zij de ideeën achter hun werk vormgaven. Lees verder »

Leven in kleuren en vlakken: expositie van Jelle Otter in de Koppelkerk

Zelfportret Jelle Otter

Van 22 juni t/m 29 juli toont de Koppelkerk een expositie van Jelle Otter (Steenwijk, 1925-2012, Wichmond): een schilder van verhalen, landschappen, havens en het dagelijks leven. Elke vrijdag, zaterdag … Lees verder »

Vanaf juni ga je Aan tafel! in het Zuiderzeemuseum

zuiderzee

Aan tafel! Het Zuiderzeemuseum staat dit jaar in het teken van eten: wat at men zo’n honderd jaar geleden? In de tentoonstelling Aan tafel! ontdekken bezoekers op speelse wijze waar … Lees verder »

TENTOONSTELLING ‘VAN ALLE KANTEN’

2017 BMH Kant klossen PB210978 web

Het klossen van kant wordt al eeuwen beoefend. Het kostbare kant was vroeger alleen voor de rijken te betalen, zij lieten het o.a. in hun kleding verwerken. De fijne kunst … Lees verder »

Bonnefantenmuseum neemt het monumentale kunstwerk het Gerechtigheidspaneel (1477) in bruikleen van Gemeente Maastricht

cc

Tijdens de opening van de stand Chapeau/Maastricht Region op TEFAF, droeg burgemeester Penn-te Strake van Maastricht het kunstwerk het Gerechtigheidspaneel symbolisch over in langdurige bruikleen aan Stijn Huijts, artistiek directeur Bonnefantenmuseum. … Lees verder »

Artikelen

Koningin Máxima opent vernieuwde Musis Arnhem

MusisSacrum-Arnhem-fotoBvH-04

Foto: Bart van Hoek Koningin Máxima opende vrijdagmiddag 12 januari 2018 het vernieuwde Musis in Arnhem. De historische ‘Muzenzaal’ is door Van Dongen-Koschuch Architects & Planners geheel gerenoveerd en verbonden … Lees verder »