50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  
header-culinair-website
culinair

Culinair

Nieuws / Acties

Mayonaise of emulsie

maj

Iedereen weet dat mayonaise heel erg lekker is. Niets lekkerder dan een vers gebakken frietje met lekker veel mayo! Dat vette en dat warme krokante is blijkbaar een combinatie die … Lees verder »

Kom in de kas en beleef een wereldse dag

Drukte in de kleurige gerberakas@rolfvankoppenfotografie

Op 6 en 7 april 2019 zetten zo’n 200 enthousiaste kwekers de deuren van hun kas open. Het is dan Kom in de Kas en iedereen kan kennis komen maken … Lees verder »

Poffen en garen in de oven

Een van de prachtige kooktechnieken is poffen. Je hoort het wel eens of ziet het op een menukaart. Gepofte bietjes, gepofte aardappelen, gepofte zomergroenten met een vleugje … etc. Wat … Lees verder »

Bekijk archief »

Artikelen

Ode aan …Een goed glas wijn

glas-wijn

Ik schenk je. Vol, voller, volst. Op z’n mooist als je heel rond bent, je goed gekleurd bent, om het maar niet te hebben over de geur. Hoe jij mijn … Lees verder »

Preistamppotje met blauwe kaas

prei

Voor 4 personen iets meer dan een kilo geschilde aardappelen 50 gram boter 1 bakje verse Italiaanse kruiden (tijm, rozemarijn en oregano) 3 dunne preien fijngesneden en gewassen 4 vegetarische … Lees verder »

Stoof van riblappen met sinaasappel

rib

Voor 4 personen 1 dikke sinaasappel scheut olijfolie 700 gram ribrunderlappen 2 uien geschild en in stukken gesneden 2 stengels bleekselderij in stukjes gesneden 400 gram winterwortel geschild en in … Lees verder »

Marokkaanse novembergroentestoof

stoof

1 winterpeen in stukjes 1/2 knolselderij in stukjes 1/4 pompoen in stukjes 1 rode ui 1/2 bakje grote champignons 2 teentjes knoflook 3 eetlepels olijfolie 3 deciliter kruidenbouillon (water met … Lees verder »

Arjens winterstoof

winter

Voor 4 personen 800 gram riblappen klontje boter of margarine 1 liter water peper en zout 3 uien 125 gram spekblokjes 4 winterwortels 4 grote aardappelen 2 eetlepels olie Juspoeder … Lees verder »

Winterse koekjes bakken

koeks

Even naar de supermarkt of naar de bakker en je hebt de heerlijkste koekjes onder handbereik, altijd handig als er bezoek komt. Je legt ze op een mooi schaaltje en … Lees verder »

Makkelijke Belgische stoofsoep van zalm en prei

716b90de65caa73ca8e795958a38abcb

Voor 4 personen 3 dunne preien 2 eetlepels boter 1 visbouillonblokje 100 milliliter droge witte wijn 200 milliliter crème fraîche 500 gram zalmfilet, diepvries ½ bosje verse dille 100 gram … Lees verder »

Super klassieke beef wellington

fillet-of-beef-wellington

Voor 8 personen 800 gram ossenhaas/biefstuk van de haas aan 1 stuk 50 gram boter 300 gram gemengde paddenstoelen 13 gram bieslook (bakje à 25 gram) 5 gram dragon (gedroogd … Lees verder »

Heerlijk stoven in het najaar

rundvleespaddestoelen

Lekker stoven zoals oma dat vroeger deed. Ik kan mij herinneren dat er vaak een mooie zwarte gietijzeren pan op het fornuis stond te pruttelen. De geur van rundvlees, laurier, … Lees verder »

Bekijk archief »