50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Super klassieke beef wellington

fillet-of-beef-wellington

Voor 8 personen

800 gram ossenhaas/biefstuk van de haas aan 1 stuk

50 gram boter

300 gram gemengde paddenstoelen

13 gram bieslook (bakje à 25 gram)

5 gram dragon (gedroogd mag ook)

200 gram dungesneden ontbijtspek

300 gram bladerdeeg (koelvers)

1 ei

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Dep de ossenhaas droog met keukenpapier of een doek en bestrooi met peper en zout. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak het vlees goed heet rondom bruin.

Haal het vlees uit de pan en laat afkoelen in een schaal.

Hak de paddenstoelen helemaal fijn, net als de dragon en de bieslook.

Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de champignons op middelhoog vuur tot het vocht is verdampt. Meng de bieslook en dragon erdoor en breng op smaak met peper en zout. Laat afgedekt op een bord afkoelen tot kamertemperatuur.

Bedek de tafel met plasticfolie en bekleed dit met de ontbijtspekreepjes iets overlappend. Ongeveer 30 bij 40 centimeter.

Verdeel het champignonmengsel gelijkmatig over het spek en leg de ossenhaas erop. Rol met behulp van de vershoudfolie het spek strak om de ossenhaas.

Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Neem de ossenhaas uit de folie en leg deze midden op het deeg. Vouw het deeg dicht tot een pakket. Het deeg mag op de randen drie centimeter overlappen. Snijd het overtollige deeg eraf en druk de randen goed aan. Draai het vlees voorzichtig om zodat de naad niet meer zichtbaar is. Steek of snijd figuurtjes uit de restjes deeg en druk ze op het deeg.

Splits het ei en klop de eidooier los. Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg ermee. Steek de thermometer in het midden van het vlees. Zet het ca. 35 minuten in het midden van de oven, of tot de thermometer 50°C aangeeft. Neem het vlees uit de oven en laat vijf minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijd het vlees aan tafel in dikke plakken.

Je kunt de beef wellington het beste een dag van te voren maken, dat is wel zo handig.

 

Kcal 315 pp

Reageren

Reacties