50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Super gezonde groentenstamppot

februari_2018_nieuwe_kleuren.indd

Voor 4 personen

1,5 kilogram zoete aardappelen

250 gram gesneden boerenkool

300 gram gesneden Chinese kool

1 eetlepels olijfolie

3 rode uien

200 gram magere spekreepjes

3 eetlepel grove mosterd

Bereiding

Schil de zoete aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappelen met de boerenkool in water met wat zout naar smaak in 15 minuten gaar.
Snijd de Chinese kool in dunne reepjes en zet apart.
Verhit ondertussen de olie in een ruime bakpan en bak de ui en spekreepjes 5 minuten op hoog vuur.
Draai het vuur laag en bak nog 5 minuten. Af en toe even omroeren en apart zetten (wel warm houden).

Giet de aardappelen en kool af, maar vang een kopje van het kookvocht op. Stamp met de pureestamper de aardappelen en boerenkool met de mosterd tot puree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de stamppot smeuïger te maken. Wat mij betreft mag een klontje boter of wat melk ook maar dat maakt het weer vetter … Het is ook altijd wat met die calorieën.

Roer de rauwe Chinese kool er op het allerlaatst doorheen (blijft het knapperig).
Serveer de stamppot met het uienspekmengsel apart.

Het fijne van zoete aardappelen is dat ze niet zo veel koolhydraten bevatten en dus heel licht verteerbaar zijn.

Glaasje rode wijn erbij moet kunnen.

 

Kcal 460

 

Reageren

Reacties