50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Sonsbeekmarkt op Zyp

Zypendaal-huis-vooraanzicht-links-KD-07-2

Op zondag 1 juli strijkt de Sonsbeekmarkt neer in Park Zypendaal. Sonsbeekmarkt is een streekmarkt en een buitenfeest waar je lekker en gezond je bijzondere inkopen kunt doen in de frisse buitenlucht. Kijk voor meer informatie op www.sonsbeekmarkt.nl.

Speciaal voor de Sonsbeekmarkt opent Huis Zypendaal haar deuren voor publiek.

Onze kasteeldames- en heren zullen u warm welkom heten en u kunt op eigen gelegenheid genieten van de sfeervolle vertrekken. Het huis is tijdens de markt te bezoeken tegen een scherp gereduceerd tarief!

De interieurdecoratie van het huis is deels nog uit de 18e eeuw. Een voorbeeld is de bijzondere marmeren vloer in de gang, waarin een kettingmotief is ingelegd. De hoofdverdieping is ingericht met objecten van de oorspronkelijke inboedel. Daaronder is een collectie familieportretten van de familie Brantsen. Ook het legendarische ‘Mannetje van de Zyp’ is te zien, een beeldje van een jongen met een drinkkan.

In de Rode Salon van het huis verzorgt de historische dansgroep, de Wolves’ Grove Regency Dancers uit Wolfheze, dansdemonstraties op muziek en in kleding uit de tijd van Napoleon en Jane Austen. Ze nemen de bezoeker aan het kasteel graag mee terug in de tijd, terug naar begin 1800. De tijd dat Nederland eerst door Napoleon werd ingelijfd en in 1813, dus tweehonderd jaar geleden, weer een onafhankelijk koninkrijk werd. Dansen was toen erg belangrijk. Tijdens het dansen, op een openbaar bal of een privé feest, konden mensen elkaar ontmoeten. De demonstraties vinden plaats om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur.

De kasteelmedewerkers zijn voor deze dag speciaal in een mooie kostuum gekleed en kinderen kunnen een speurtocht door het huis doen. Na afloop ontvangen zij een mooie kleurplaat.

Er worden vandaag geen historische rondleidingen gegeven.

Tijd en datum: zondag 1 juli, 11.00 – 17.00 uur (laatste toegang 16.00 uur)

Entree: volwassenen € 5,00 en kinderen t/m 18 jaar € 2,50. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en museumkaarthouders hebben gratis toegang.

Huis Zypendaal
Zijpendaalseweg 44
6814 CL Arnhem
026 364 46 45
zypendaal@glk.nl

Reageren

Reacties