50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Proef de smaak van vroeger op Hagedoorns Plaatse

Koken-op-HP

De tweede “Terug naar toen-middag“ van dit seizoen bij Hagedoorns Plaatse is op donderdag 27 juli en staat in het teken van koken. De “Terug naar Toen” kookmiddag begint om 13.30 uur en is rond 16.30 uur afgelopen. De deelnameprijs bedraagt het normale entreetarief voor het museum + € 1,–.

Veluws Museum Hagedoorns Plaatse ligt aan de Ledderweg 11 te Epe/Zuuk,  0578 62 71 62. Voor verdere informatie, zie: www.hagedoornsplaatse.nl

Wat eten we vandaag?

“Wat de pot schaft”, kregen we vroeger thuis vaak als antwoord. De boerin van Hagedoorns Plaatse bereidt misschien boontjes met spek, melkmoes of appels en aerpels. Ook kruudmoes, dat bijzondere streekgerecht met gort, karnemelk, spek, rookworst en veel verse kruiden, behoort tot de mogelijkheden. Veel hangt af van wat de moestuin te bieden heeft. Vanaf half 2 begint de boerin met de voorbereidingen. Ze hoopt dat ze hulp krijgt van de bezoekers bij het klaarmaken van de gerechten of bij het bakken van pofkes. Zodra een gerecht klaar is, moet er natuurlijk ook geproefd worden. Voor toe staan stijve grutten met boter en stroop op het menu. En misschien maakt de boerin ook wel de beroemde Arretje NOF-cake van chocola, biscuit, en boter, waar geen oven aan te pas komt. Als dat geen jeugdsentiment is…

Streekgerechtenfestival
Bent u niet in de gelegenheid de kookworkshop te bezoeken, maar wel benieuwd naar de smaak van vroeger, bezoek dan het streekgerechtenfestival “Proef de culturen”.
zaterdag 26 augustus organiseert het museum tussen 10.30 en 16.00 uur een proeverij van streekgerechten en andere heerlijkheden.

Reageren

Reacties