50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Proef het verleden op kasteel Doorwerth tijdens de Dag van het Kasteel

index

Maandag 16 mei a.s., Tweede Pinksterdag, wordt voor de negende keer op rij de Dag van het Kasteel georganiseerd. Een prachtig evenement voor jong, oud en alles er tussenin. Het thema is dit jaar “Proef het Verleden”. Kasteel Doorwerth haalt dan ook weer van alles uit de kast! Geldersch Landschap & Kasteelen wil graag – net als de Nederlandse Kastelen Stichting – laten zien dat het behoud van dit culturele erfgoed van belang is voor iedereen! 

Ontmoet in het kasteel de vroegere bewoners van het kasteel: Charlotte Sophie Bentinck bijvoorbeeld, of één van haar roddelende kamermeisjes. De keukenmeiden uit de tijd van baron van Brakell zijn weer aan ’t werk in de oude keuken en wellicht komt u de baron zèlf tegen. Ook de eerste bewoner, de middeleeuwse Berend van Doorenweerd, loopt wel eens door het kasteel.

Vrijwilligers uit de moestuin vertellen enthousiast over de bewerking van de moestuin, die een presentatie is van hoe gewassen werden verbouwd ten behoeve van de familie op haar kasteel. Proef en ruik de heerlijke kruiden en wissel leuke oude recepten uit!

Bezoek de bijen: Vroeger had een groot landgoed niet alleen een tuin en een boomgaard, maar ook een bijenstal. De imkers van Imkervereniging de Korenbloem beheren de stal en laten de bezoekers kennis maken met de wondere wereld van de bij.

De Vrolicke Cockinnen brengen de middeleeuwse keuken tot leven met verrassende, authentieke gerechten en een bourgondische sfeer. Geurig, kleurig en overheerlijk! Kom het proeven bij Kasteel Doorwerth.

Tijd: 11:00-17:00 uur (laatste toegang om 16:00 uur)

Kosten museum : € 9,50 p.p., kinderen t/m 12 jaar € 5,25 p.p., donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van jaarkaart. Buitenterrein gratis.

Kasteel Doorwerth

Fonteinallee 2b

6865 ND Doorwerth

026 339 74 06

doorwerth@glk.nl

Reageren

Reacties