Een van de prachtige kooktechnieken is poffen. Je hoort het wel eens of ziet het op een menukaart.

Gepofte bietjes, gepofte aardappelen, gepofte zomergroenten met een vleugje … etc.

Wat is dat nu eigenlijk poffen?

Poffen is het garen van knolgewassen in aluminiumfolie in de oven of op de BBQ.

Is dat alles??? Nou eigenlijk wel maar ook weer niet helemaal. Je moet de knollen wel wat smaakstoffen meegeven in de folie, zoals peper, zout, knoflook, kruiden, specerijen en olie of boter

Wel producten zijn geschikt om te poffen?

Aardappelen, bieten, zoete aardappelen, knolselderij, paprika’s, winterwortelen, uien, sjalotten, knoflook … Dit zijn de meest populaire en makkelijke varianten.

Is het moeilijk?

Wel nee. Poffen is heel makkelijk. Wassen met schil, leg op een vel aluminiumfolie en doe er wat smaakstoffen, zoals hierboven beschreven, bij. Maak er een prop van en zorg dat de folie de groente helemaal bedekt.

Leg het pakketje op de BBQ of in een oven van ongeveer 180 graden celcius.

Prik na ongeveer 60 minuten met een vork in de groente om te voelen of het gaar is. Zo ja: eet smakelijk! Nog niet gaar?, dan nog maar een kwartier erbij.


0 reacties

Geef een reactie