50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Pinkeltje in het Spoorwegmuseum

pink

Na de Efteling en het Rijksmuseum gaat Pinkeltje, de beroemde creatie van schrijver Dick Laan, ook op bezoek in het Spoorwegmuseum. In ‘Pinkeltje in het Spoorwegmuseum’ beleeft het kleine mannetje met de witte baard allerlei avonturen in het Utrechtse museum. In het kader van de boekpresentatie organiseert het museum op zondag 9 april een speciale Pinkeltjedag met een speurtocht, fotomoment en tekenworkshops van illustrator Arne van der Ree. Pinkeltje wordt uitgegeven door Unieboek | Het spectrum en is vanaf 7 april te koop in de boekhandels.

Het verhaal

Door toedoen van meneer Raaf komen Pinkeltje en zijn vrienden in het Spoorwegmuseum terecht. In een oude posttrein vindt Pinkeltje een vergeten brief uit 1938. De brief is gericht aan een mysterieuze dame en had bezorgd moeten worden in Istanbul. Als Pinkeltje besluit de brief te openen, begint hun avontuur: een onverwachte treinreis terug in de tijd, aan boord van de Oriënt Express…

Studio Dick Laan

Iedereen kent Pinkeltje wel, het kleine mannetje uit de boeken van Dick Laan. De eerste avonturen van Pinkeltje verschenen al in 1939, maar het mannetje met de witte baard en een puntmuts blijft onverminderd populair. Ook na het overlijden van geestelijk vader Dick Laan blijven de Pinkeltje boeken verschijnen, sinds 2014 onder het pseudoniem Studio Dick Laan. Pinkeltje beleeft dan ook avonturen buiten ‘Pinkeltjesland’, zo beleefde hij onder andere avonturen in de Efteling en het Rijksmuseum. En nu dan ook in het Spoorwegmuseum in Utrecht.

Het programma voor zondag 9 april

Illustrator Arne van der Ree geeft gedurende de dag tekenworkshops voor kinderen (om 11:30, 12:30, 14:00, 15:00 uur, inschrijven niet nodig). In het museum wordt ‘Pinkeltje in het Spoorwegmuseum’ verkocht, er is de mogelijkheid het boek te laten signeren door de tekenaar. Kinderen kunnen met een leuke speurtocht in de voetsporen van Pinkeltje treden. Bij het fotomoment kun je op de foto als Pinkeltje, compleet met baard en puntmuts.

aa

Reageren

Reacties