50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Partneralimentatiebetalers verenigen zich

Afgelopen zomer werd de Alimentatie Betalers Belangen Vereniging Nederland (ABBV) opgericht. De ABBV is er voor partneralimentatiebetalers. De ABBV wil hen helpen grip te krijgen op het proces rondom de vaststelling van de partneralimentatie. De ABBV streeft naar een simpele en kortere alimentatiewetgeving met daarbij een eerlijke, onbevooroordeelde en fatsoenlijke rechtsgang voor alle betrokkenen met voor beide partijen vergelijkbare financiële consequenties.

De wet- en regelgeving voor de vaststelling van partneralimentatie is niet meer van deze tijd. Rechterlijke uitspraken, op basis van deze wetgeving, hebben doorgaans een grote impact op de levens van direct betrokkenen en hun naaste familie, zowel financieel als emotioneel.

Jaarlijks vinden er in Nederland rond de 35.000 echtscheidingen plaats, waarbij voor circa 6.000 scheidingen partneralimentatie wordt vastgesteld. In 99% van de gevallen betaalt de man partneralimentatie aan zijn ex-vrouw. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat ruim 80% van de Nederlandse bevolking de partneralimentatie in de huidige vorm en omvang niet meer van deze tijd vindt. Dit zou voor een democratische overheid een duidelijk signaal moeten zijn om iets te ondernemen maar helaas is dit tot nu toe niet het geval. Ook in het regeerakkoord van het nieuwe kabinet wordt met geen woord gerept over partneralimentatie.

Op zaterdag 16 december vindt de eerste landelijke bijeenkomst van de ABBV plaats in Haarlem. Belanghebbenden en familieleden worden opgeroepen om zich massaal als lid bij de ABBV aan te melden.

Informatie en lid worden kan via de website: www.abbvnederland.nl.

Reageren

Reacties