50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Parkvoorstelling bij kasteel Rosendael; “De Adeloedeladelaar”

Rosendael-Hannafloor-parkvoorstelling-4

Op dinsdag 30 april om 15.15 uur kunnen kinderen van 3 tot en met 8 jaar met hun ouders genieten van de voorstelling “De Adeloedeladelaar”, vol muziek en fantasie op een bijzondere plek; in het park van kasteel Rosendael.

De Rode Maan
De Rode Maan is een Muzikaal Verteltheater met voorstellingen rondom sprookjesachtige, mythische en hedendaagse thema’s, speels van aard, lichthartig van kleur en gedragen door een diepere ondertoon. De verhalen vinden hun wortels in de geschiedenis, maatschappelijke kwesties, mythen, sagen en klassieke sproken en daarnaast in de fantasie en belevingswereld van Hanna’floor de Roos, door wie de voorstellingen worden gemaakt en uitgevoerd.

Hanna’floor schrijft haar verhalen zelf en componeert haar eigen muziek. Ze heeft hier jarenlange ervaring mee. Haar voorstellingen zijn steeds weer verrassend en vernieuwend. Een groot plezier om naar te kijken en luisteren.

Het verhaal
Op het strand woont een meisje met haar tovervriendje in een strandhuisje. Ze maken van alles mee samen. Dat kan ook niet anders want één van de twee kan toveren. Dan op een dag vindt het meisje in het zand een doek met een vreemde vogel er op. Ze wil niets liever dan die vogel vinden en in het echt zien. Dat wordt een heel avontuur.

Park Rosendael
Voor de voorstelling kunnen de kinderen met hun ouders het park ontdekken met de Beleef! plattegrond. In het park kunnen kinderen hutten bouwen, met een schepnetje waterdiertjes vangen, over het blotevoetenpad lopen en nog veel meer! Natuurlijk laat iedereen zich ook nog even natspetteren bij de bekende Bedriegertjes. Op het gazon liggen leuke buitenspellen waar je je mee kunt vermaken en bij de Theeschenkerij kan men heerlijk zitten voor een hapje en drankje.

Kasteel
Reserveer ter plaatse ook een plek voor de rondleiding in het kasteel. Rondleidingen starten meerdere malen per dag tussen 11.30 en 16.00 uur. Het kasteel is bekend om zijn donjon en zijn volledig ingerichte interieurs. De ronde toren is de grootste in zijn soort die in Nederland bewaard is gebleven.

 

Entree voorstelling, inclusief park: € 8,50 voor volwassenen en kinderen.

Rondleiding kasteel: € 9,50 voor volwassenen, € 5,00 voor kinderen.

Museumkaart en GLK pas gratis toegang.

Kasteel en park Rosendael
Rosendael 1
6891 DA Rozendaal
rosendael@glk.nl

Reserveren noodzakelijk:  www.glk.nl/evenementen

Reageren

Reacties