50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Overbrengen van belevenissen

Columnfoto_Gerda_van_t_Land

Dat wat je ziet, voelt, beleeft. Dat willen delen, willen overbrengen, de gelegenheid nemen om anderen mee te nemen met jouw belevenissen. En dan net een stap verder gaan dan het delen van onze dagelijkse belevenissen op sociale media. Overigens is daar uiteraard niets mis mee!

Alleen al de koppeling tussen dat en mijn vak in de reiswereld maakt het dat ik denk dat ons vak nog ver van uitgestorven is.

De juiste kennis, onze kunde, de zeer ruime ervaring en de nodige overredingskracht gecombineerd met wetgeving die reizigers beschermt en zekerheid biedt, maakt dat ik nog heel lang wil doorgaan in dit mooie vak. En gelukkig wordt dat nog dagelijks onderstreept door positieve reacties van klanten. Ik geloof in ons vak.

En dat schrijf ik, in mijn kleine notitieboekje dat altijd met me mee op reis gaat, terwijl ik zo midden juni vlieg tussen Portland en Reykjavik, op de terugweg naar huis, komend van een prachtige werk- en vakantiereis uit Oregon. Dit terwijl de zon de horizon net niet aanraakt om weer te mogen rijzen. Het licht en het wolkendek maken dat het mijmeren over reizen vervat kan worden in woorden die daarmee een mooi doorgeefluik kunnen zijn in het delen met anderen.

Altijd nieuwsgierig naar het onbekende maar ook naar het bekende. Dit laatste vind ik persoonlijk altijd erg leuk als het helder weer is bij het vliegen naar mijn bestemming. Met mijn neus kan ik dan tegen het raampje gedrukt zitten en de hele ‘Bosatlas’ onder me door zien gaan. Bijna met precisie noem ik op waar we overheen vliegen. Het is niet alleen super om zo de wereld in te mogen kijken en gebieden te herkennen maar het helpt ook te relativeren.

Reizen, op weg naar huis, de vaste basis. Maar ook reizen, onderweg naar een nieuwe bestemming of een bestemming waar je al veel vaker geweest bent …

Wat ga je er aantreffen?
Hoe goed ook voorbereid, soms voldoet het niet aan de verwachting en ook dat is niet erg. Dat is ook een ‘risico’ van het onderweg zijn naar een nieuwe bestemming. Blijven reizen en er zullen altijd weer nieuwe bestemmingen volgen ook bestemmingen die wel aan de verwachtingen voldoen maar ook bestemmingen die onze verwachtingen overtreffen.

 

Gerda

 

Reageren

Reacties