50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Op stap met de Gouvernante van Huis Verwolde

Verwolde-Op-stap-met-Gouvernante

Op woensdagmiddag 31 juli kunnen kinderen vanaf 5 jaar weer met de Gouvernante op stap. Geldersch Landschap & Kasteelen laat op deze manier de jongste bezoekers ervaren hoe vroeger de adel van Huis Verwolde leefde.

Freules en jonkers
De kinderen gaan als freules en jonkers samen met de gouvernante van Huis Verwolde door het huis. Het wordt een bijzondere rondleiding waarbij de kinderen leren een sierlijke buiging maken, statig lopen en deftig drinken. Kinderen mogen verkleed komen, er zijn ook jurken en jonkervestjes aanwezig in het huis. Na afloop krijgen de kinderen in de theeschenkerij wat te drinken (wel eerst zelf de tafel dekken!) en ontvangen ze een kastelenpaspoort. Er is dan ook nog gelegenheid om het onderhuis te bekijken en te zien hoe het personeel leefde en woonde.
Tijd: 14.00 – 15.30 uur
Deelname: € 8,50. Museumkaarthouders en kinderen van donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen betalen € 3,50.
Online reserveren noodzakelijk: www.glk.nl/verwolde

Goed om te weten
Deze activiteit is voor kinderen van circa 5 tot 11 jaar. (Groot)ouders of verzorgers nemen niet deel aan de kinderactiviteit. Zij kunnen met de volwassenen-rondleiding het huis bezoeken of in de theeschenkerij en tuin van de rust genieten.

Reageren

Reacties