50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Op Hoop van Zegen, de Musical

1s

Op Hoop van Zegen is een oer-Hollandse musical gebaseerd op het onverwoestbare toneelstuk van Herman Heijermans. Sinds de première in 1900 is deze klassieker het meest gespeelde Nederlandse toneelstuk ter wereld en staat de toneelversie met regelmaat op het repertoire van de diverse Nederlandse en internationale toneelgezelschappen.

In 1986 werd het verhaal verfilmd met Kitty Courbois, Huub Stapel en Danny de Munk in de hoofdrollen. Het wel en wee van de vissersweduwe Kniertje en de andere vrouwen die hun mannen en zonen aan de zee verloren, laat niemand onberoerd. Hun gevecht om te overleven, gebukt onder het harteloze beleid van reder Bos en de andere sociale misstanden, leidt tot één conclusie: de vis wordt duur betaald.

Komend theaterseizoen keert de musical Op Hoop van Zegen, na een afwezigheid van bijna tien jaar, terug in de Nederlandse theaters. In dit Hollands drama zullen Bill van Dijk, Mariska van Kolck en Joke de Kruijf de hoofdrollen spelen.

Theaterproducent DommelGraaf & Cornelissen is enthousiast deze musical opnieuw in de theaters te brengen. “In 2008 hebben wij deze internationaal gelauwerde toneelklassieker voor het eerst in een musicalversie uitgebracht,” zegt Hans Cornelissen. “Het was een groot succes en we zijn ervan overtuigd dat het vissersdrama ook nu nog niets aan zeggingskracht heeft verloren. In een nieuwe bewerking met vaart, gedeeltelijk nieuwe muziek en indringende spelscenes zal de musical Op Hoop van Zegen het publiek in het land weer weten te raken. Het is indrukwekkend, aangrijpend en eerlijk: theater van nu zoals Herman Heijermans het ooit heeft bedoeld.”

 

Van 28 januari 2019 t/m 2 juni 2019

Reageren

Reacties