50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Ondanks de zwarte kracht in het Van Eesteren Paviljoen

a3

Lezing en wandeltocht met Suzanna Jansen

Eindelijk en bijzonder. Zondag 22 april komt Suzanna Jansen vertellen over de droom van Cornelis van Eesteren, zijn nieuwe stad en wat er gebeurt als je je dromen najaagt of niet. Naast Van Eesteren is ook ballet danseres Steffa Wine één van de hoofdrolspelers in Suzanna’s nieuwe meesterwerk Ondanks de zwaartekracht.

In Ondanks de zwaartekracht (2017) weeft Suzanna Jansen haar eigen leven en dat van Steffa Wine en Cornelis van Eesteren aan elkaar. Zij groeide zelf op in tuinstad Slotermeer, dat een eentonig decor leek te vormen van haar jeugdjaren. De balletschool van Steffa Wine was daarbinnen een magische plek, waar droom en werkelijkheid elkaar raakten. Steffa Wine schiep hier haar eigen wereld terwijl buiten de schoolmuren gebouwd werd aan een andere toekomstdroom: de nieuwe stad, met Van Eesteren als stuwende kracht. Gaandeweg het verhaal verandert de kijk van de auteur op deze moderne stad en de idealen die erachter schuil gingen.
a1
Lezing en wandeling
De lezing start om 15.00 uur en de inloop is vanaf 14.30 uur. Aansluitend op de lezing is er gelegenheid Suzanna Jansen vragen te stellen. Vervolgens start de literaire wandeling door Slotermeer richting de balletschool aan de Burgemeester Vening Meineszlaan. De wandeling eindigt weer in het Van Eesteren Paviljoen. Mis deze bijzondere lezing en wandeling niet en reserveer je ticket voor deze bijzondere zondagmiddag via www.vaneesterenmuseum.nl/tickets
 

 

 

 

Inloop: vanaf 14.30 uur
Aanvang: 15.00 uur
Eindtijd: ongeveer 17.15 uur
Locatie: Van Eesteren Paviljoen, Noordzijde 31, 1064 GV Amsterdam

Reserveren: www.vaneesterenmuseum.nl/tickets
Ticket lezing: € 2,50
Ticket wandeling en lezing: € 12,50
Met CJP/Stadspas/65+ krijg je € 2,50 korting

a2

 

Reageren

Reacties