50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Nationale Museumweek

Andre

Met de lancering van het ‘een gouden vergroting van André Kuipers’ astronautenpak uit Space Expo start de vijfde Nationale Museumweek. Vanaf 8 april is het bekendste ruimtepak van Nederland niet te missen voor een groot publiek:

de hele week is het te bewonderen voor duizenden passanten. Door dit pak groot in goud in de openbare ruimte te plaatsen wordt iedereen geconfronteerd met de museale collectie, ons échte goud, in de buurt.

Waarom de Nationale Museumweek?
Waar…

Waar komt ons verleden tot leven?

Waar bewaren we onze schatten?

Waar kunnen we leren wie we zijn?

Waar komen we weer even tot onszelf?

Waar hebben we onverwachte ontmoetingen?

Waar vinden wij ons echte goud?

Musea belangrijker dan ooit
De wereld verandert razendsnel. Daarom zijn musea misschien wel belangrijker dan ooit. Het zijn onze plekken van bezinning en herkenning. Van verwondering, verbazing en ontroering. Musea verbinden ons met het verleden, met het nu. Met het grote verhaal over wie we werkelijk zijn.

Ons culturele kapitaal, ons echte goud
Nederland telt vele prachtige museumcollecties over geschiedenis, beeldende kunst, natuurhistorie, economie, wetenschap, techniek en volkenkunde. Ze zijn het geheugen van een stad, een streek, van ons land en daarmee van onszelf. Musea vertellen verhalen die we niet mogen vergeten. Elke collectie toont ons een deel van een geweldig cultureel kapitaal – ons echte goud!

Ontdek ’t samen!
Dat enorme culturele kapitaal is van ons allemaal. Van maandag 8 t/m zondag 14 april 2019 staan de Nederlandse museumschatten opnieuw volop in de schijnwerpers. Ga het samen ontdekken. Binnen én buiten de muren van het museum. Pronkstukken, bijzondere activiteiten en initiatieven … ze zijn dichterbij dan je denkt!

informatie over de nationale museumweek

Reageren

Reacties