50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Mythen & Sagen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op donderdag 30 mei, Hemelvaartsdag, gaan we terug naar het einde van de 15de eeuw. Op deze dag is de Verzamelaar die normaal aan het hof van Isabella I van Castillië verblijft, aanwezig op Kasteel Doorwerth en hij zal zijn bijzondere rariteiten delen met zijn bezoekers. De bezoeker gaat samen met hem terug in de tijd van de rariteiten, gaat zelf op zoek naar mythologische beesten in het kasteel, maar wordt ook zelf aan het werk gezet.

In de tijd van Isabella I van Castillië wemelde de wereld nog van zeemonsters, fabelachtige dieren en meerminnen met een betoverende schoonheid. Tijdens de ontvangst neemt de Verzamelaar de nieuwsgierigen mee terug naar de tijd van Columbus: hij zal prachtige verhalen vertellen over nieuwe werelden en hij laat de bezoeker ontdekken, voelen en snuffelen aan bijzondere voorwerpen uit de 15e eeuw. Een historisch goed rariteitenkabinet vol verrassingen.

Daarna kan men zelf gaan speuren: zoeken in de kelders en torenkamers naar ontsnapte mythologische beesten. Ook kan men zelf aan de slag, samen met de hofschilder om je eigen dier te ontwerpen; een monsterachtige draak, een zwijn-slang, een kleurige eenhoorn of een gevleugelde vis?

Datum: donderdag 30 mei 2019 (ook op 4 augustus, 20 oktober en 17 november)

Tijd: 11.15; 12.30, 13.45 en 15.00

Reserveren voor deze rariteit is noodzakelijk en uitsluitend online mogelijk in de voorverkoop:

https://www.glk.nl/doorwerth

Reageren

Reacties