50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Muzikale robots trappen in meivakantie internationaal robotproject af

mr

Museum Speelklok staat vanaf de meivakantie in het teken van muziekrobots. In aanloop naar de internationale tentoonstelling Robots love Music die het najaar opent, arriveren de eerste robots al op 28 april. Kom oog in oog te staan met het markante robotduo De Double Tino uit begin ’30 of knutsel jouw eigen muziekrobotje.

Robotduo De Double Tino
Al vanaf de jaren ’30 vermaken deze mechanische jazzmuzikanten jong en oud met livemuziek op de accordeon en drums. Vroeger klonken ze veel in cafés en publieke amusementslocaties van de Franse steden. Achter deze Pneuma Accordeon Jazz gaat een ingenieuze techniek schuil, die op dit moment extra goed te zien is. De muzikanten worden tijdelijk ‘naakt’ gepresenteerd terwijl hun kleding nog gerestaureerd wordt. Op zondag 29 april wordt het mechanische duo speciaal verwelkomt door een levende accordeonist en percussionist! Gedurende de dag zullen de levende muzikanten samen met de Double Tino een kwartet vormen en jazzy muziek spelen.

Knutselactiviteit Muziekrobotje
Kinderen die gek zijn op plakken, tekenen, lijmen en versieren zijn in de meivakantie, van 28 april t/m 13 mei, van harte welkom om in Museum Speelklok een eigen muziekrobotje te maken. Met een klein muziekdoosje en een robotbouwpakketje kunnen ze aan de slag in het museum om hun knutselwerk uiteindelijk mee naar huis te nemen.
Dit is een doorlopende activiteit en de extra kosten hiervoor bedragen €4,- (inclusief speelwerkje en bouwpakketje). De adviesleeftijd is 5+.

Tentoonstelling Robots love Music
Van 21 september 2018 t/m 3 maart 2019 staat Museum Speelklok helemaal in het teken van muzikale robots. In de internationale tentoonstelling Robots love Music ontdek je dat de oudste en nieuwste muziekrobots naast hersens ook een hart hebben! En allemaal spelen ze ‘live’ muziek. Vanuit de hele wereld komen de muziekrobots naar Museum Speelklok om ‘live’ muziek te maken voor jong en oud. De Franse Double Tino wordt als eerste onthaald. De andere muziekrobots volgen later!

Reageren

Reacties