50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Muziekklanken vullen de kasteeltuinen van Middachten

Middachten-zomerconcert-foto-Landgoed-Middachten

Op de zondagen in juli is een grote diversiteit aan muziek te horen in de kasteeltuinen van Landgoed Middachten in De Steeg nabij Arnhem. Buiten, in het ‘groene theater’, treedt elke zondag een ander muziekgezelschap op. De openluchtconcerten worden georganiseerd door RIQQ, de Rhedense instelling voor Cultuur en Kunst.

Op zondag 7 juli worden de kasteeltuinen van Middachten gevuld met de gloedvolle klanken van het Nederlands Trombone Kwartet en Janneke Schaareman. Op zondag 14 juli laten flamenco gitarist Eric Vaarzon Morel en de gebroeders Martinez op saxofoon van zich horen. In een dubbelconcert met de Guus Tangelder Bigband brengen zij een ode aan het leven, de vrijheid en aan Cadiz. Op zondag 21 juli komen pianist Egbert Derix en zangeres Margriet Sjoerdsma met het programma Favourite Songs. De nadruk ligt op hun favoriete songs uit de jaren 80. Van Leonard Cohen tot Tracy Chapman en van Billy Joel tot Tom Waits. De serie openluchtconcerten wordt op zondag 28 juli afgesloten met een optreden van harpist Remy van Kesteren.

Het groene theater
Kasteeltuinen zijn van oudsher plekken voor vermaak. In de tuinen van Middachten bevindt zich nog steeds een theater. Dit ‘groene theater’ heeft coulissen van gesnoeide taxus en een tribune die bestaat uit een trapsgewijs oplopend gazon. Deze plek wordt nu jaarlijks gebruikt voor de zomerconcerten.

Praktische informatie

Tijden en prijzen
De concerten worden gehouden op alle zondagen in juli om 11.30 uur. Concerttickets online via www.cultuurbedrijfriqq.nl: € 12,50 p.p., kinderen t/m 12 jr. € 7,50 p.p. Concerttickets aan de kassa van Middachten: € 15,00 p.p., kinderen t/m 12 jr. € 7,50 p.p.

Routebeschrijving
Parkeren op de parkeerplaats aan de Smidsallee, 6994 BJ De Steeg. Openbaar vervoer: Breng lijn 43, vanaf NS Arnhem, Dieren of Rheden.
www.middachten.nl

Reageren

Reacties