50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Muiderslot, het Kasteel van Sinterklaas

sinterklaas2017-muiderslot_liggend

Ook dit jaar is het Muiderslot weer het winterverblijf voor Sinterklaas. Na een barre tocht overzee met de stoomboot strijkt hij eind november altijd neer in het Muiderslot.  Op zaterdag 25 en zondag 26 november 2017 staan alle deuren van het kasteel van Sinterklaas open.

De pakjes moeten ingepakt. De gedichten geschreven en de liedjes geoefend. Het is een drukte van belang op het kasteel zo vlak voor pakjesavond. Niettemin maakt de goedheiligman graag even tijd om de kinderen in zijn kasteel te ontvangen. Uiteraard staan de schimmel en de circuspieten weer op het slotplein, kunnen alle kinderen hun pietendiploma halen op het oefendak en kan iedereen meeschrijven aan het langste gedicht ooit! En wie heeft er wel eens pepernotentwister gespeeld?

Geheime route voor ouders
Voor alle ouders is er een geheime route met het hoe en waarom van de tradities van de Sint. Waarom komt piet eigenlijk door de schoorsteen? Werden er vroeger ook al schoenen gezet? Op veilige hoogte leren ouders meer over de traditie van Sinterklaas.Piet_oefendak

Openingstijden & kaartverkoop:
Let op! Ticketverkoop verloopt via e-tickets. Bezoekers kunnen tickets kopen voor een tijdsblok. Op 25 en 26 november 2017 is het Muiderslot van 12.00 tot 17.00 uur geopend.

Kom met de Pakjesboot vanaf IJburg!
Zie ginds komt de pakjesboot uit IJburg weer aan….De pakjesboot vaart op zondag 26 november 2017 heen en weer tussen IJburg en het Muiderslot om de kinderen op te halen. Voor informatie en online reserveringen voor de pakjesboot kijk op www.veerdienstamsterdam.nl.

 Meer informatie : www.muiderslot.nl

Reageren

Reacties