50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Moestuindag op landgoed Twickel

moestuindag IMG_20150920_141219~2

Ambt Delden – Zondag 18 september vindt de jaarlijkse en inmiddels vermaarde Moestuindag plaats. Op deze dag, verzorgd door Twickels hoveniers, tuinvrijwilligers en pachters, is er in de moestuin van kasteel Twickel voor jong en oud weer van alles te zien, proeven en leren.

De poort van de ‘gebruikstuin’ van het kasteel gaat om 11.00 uur open voor publiek. De hoveniers van Twickel zijn present, voor advies en vragen over leifruit, ‘vergeten’ gewassen, bijzondere teelmethoden zoals groente onder de bleekpot. Met bloemen uit de pluktuin binden de tuinvrijwilligers uw favoriete boeket. U kunt appels, peren en ander fruit proeven en kopen, en Twickel-pachters bieden lekkernijen aan als streekbier, koeienkaas en Twents landvlees. U kunt aanschuiven bij ‘Met Twickel aan tafel’ en proeven van gerechten uit dit kookboekje van Twickel. In de bijenstal vertelt de imker over het bijenhouden en honing maken. Specialisten geven informatie over historische bollen en bijzondere planten. Er zijn stands van bezienswaardigheden op het landgoed en diverse ‘groene’ verenigingen. En speciaal voor de kleintjes brouwt de heks heuse heksensoep en neemt ze -voor wie durft en heks wil worden- de heksenproef af. Het belooft weer een gezellige dag te worden voor het hele gezin*.Afbeelding 292

Zondag 18 september, van 11.00 – 17.00 uur

Moestuin Twickel

Twickelerlaan 11

Ambt Delden

Toegang gratis | Parkeren 2 euro

*Goed om te weten: de hond mag niet mee in de moestuin

 Moestuindag 2016 – affiche met info-1

TIP:     Combineer uw bezoek met het Cultureel Straatfestival Delden: er is straattheater, muziek, dans en kunst- en boekenmarkt, van 12-17 uur, in het centrum van Delden.

Reageren

Reacties