50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Middeleeuws schilderatelier in ridderzaal kasteel Ammersoyen

Ammersoyen-schildersatelier

In de tweede week van de kerstvakantie is er in de ridderzaal van kasteel Ammersoyen een compleet middeleeuws schildersatelier ingericht. Kom ook een kijkje nemen!

Drie kunstenaars van het Kennemer Kunstgilde laten zien hoe er in de middeleeuwen geschilderd werd en hoe men verf in vele kleuren maakte. Ze richten een compleet middeleeuws schildersatelier in. In het atelier zijn ze actief aan het werk, tonen zij hun kunsten en geven uitleg aan volwassenen en kinderen. Aansluitend kunt u het kasteel bezichtigen.

Kleur in de middeleeuwen
De zalen van kastelen waren in de middeleeuwen rijk versierd met muurschilderingen en andere geschilderde versieringen. Ontdek in het atelier welke kleuren de kasteelbewoners in de middeleeuwen gebruikten voor het decoreren van het kasteel. Het Kennemer Kunstgilde zal kleurrijke familiewapens beschilderen en zal met name werken aan een grote muurschildering van familiewapens in de ridderzaal, zoals dat in de middeleeuwen mode was.

Het Kennemer Kunstgilde toont een atelier voor beeldende kunst uit de late middeleeuwen. Zij richten zich op schilderen en tekenen en onderzoek van materialen en technieken. Aan bod komen gotiek, miniaturen, Vlaamse Primitieven, enz..

Voor kinderen
Het schildersatelier is ook interessant voor kinderen. Ze vertellen hen onder meer over de kunst van het maken van een familiewapen. Na afloop van hun bezoek aan het schildersatelier kunnen kinderen in de taveerne zelf een familiewapen maken.

Kerstvakantie
In de kerstvakantie is kasteel Ammersoyen geopend voor bezichtiging. Op verschillende dagen is er een speciaal programma voor zowel volwassenen als kinderen. In de taveerne kunt u zich opwarmen met warme chocomelk of glühwein. En in de kasteelwinkel zijn mooie geschenken verkrijgbaar. Meer informatie: www.glk.nl/ammersoyen

Datum: woensdag 3, donderdag 4 en vrijdag 5 januari
Tijd: doorlopend tussen 11.00 en 17.00 uur
Entree: inbegrepen bij regulier kasteelbezoek: volwassenen 9,50 euro, kinderen 5,25 euro, museumkaarthouders gratis.

kasteel Ammersoyen
Kasteellaan 1
5324 JR Ammerzoden
www.glk.nl/ammersoyen
073  594 95 82
ammersoyen@glk.nl

Reageren

Reacties