50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Marokkaanse novembergroentestoof

stoof

1 winterpeen in stukjes

1/2 knolselderij in stukjes

1/4 pompoen in stukjes

1 rode ui

1/2 bakje grote champignons

2 teentjes knoflook

3 eetlepels olijfolie

3 deciliter kruidenbouillon (water met kruidenbouillonblokje)

2 deciliter tomatensap uit pak

100 gram amandelen

1/2 zak tuttifrutti (250 gram)

1 theelepel ras el hanout (specerijenmengsel uit Marokko)

300 gram couscous

peper & zout

 

Bereiding

Snijd alle groenten in blokjes, behalve de champignons. Houd deze heel en bestrooi met peper, zout en ras el hanout.

Fruit de knoflook en ui aan in de olijfolie en voeg achtereenvolgens de wortel, knolselderij en pompoen toe en laat dit 2 minuutjes meefruiten.

Giet de bouillon en het tomatensap erbij en laat het 15 minuten stoven, doe nu ook de champignons erbij en laat weer 10 minuten stoven.

Kook ondertussen de couscous af en bak de amandeltjes kort in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.

Doe de tuttifrutti bij de stoof en bind af met allesbinder tot er een sausachtig gerecht ontstaat.

Schep op de borden, doe de couscous erbij en strooi de amandeltjes erover.

Variatie: ook lekker om er aan het eind koriander en sesamzaad over te strooien in plaats van de amandeltjes.

 

Kcal 585

 

Ras el hanout: is een Marokkaans kruidenmengsel dat bestaat uit zo’n 20 specerijen. Een aantal zijn kaneel, nootmuskaat, gember, peper en kurkuma. Deze specerijen worden geroosterd en dan gemalen. Dit wordt vaak in Tajinnes gebruikt (stoofschotel van lamsvlees, kip of groenten).

Reageren

Reacties