50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Makkelijke Belgische stoofsoep van zalm en prei

716b90de65caa73ca8e795958a38abcb

Voor 4 personen

3 dunne preien

2 eetlepels boter

1 visbouillonblokje

100 milliliter droge witte wijn

200 milliliter crème fraîche

500 gram zalmfilet, diepvries

½ bosje verse dille

100 gram rauwe ham, in reepjes (coburger of parma)

Bereiding

Snijd de preien in stukken van ongeveer vier cm en was ze in ruim water zodat alle zand eruit is, goed uitlaten lekken.

In een ruime braadpan met dikke bodem de boter verhitten en de prei al omscheppend drie tot vier minuten zachtjes bakken tot ze zacht is. Bouillonblokje oplossen in 200 milliliter kokend water. Schenk de wijn en bouillon bij de prei en laat het geheel met het deksel op de pan vijf minuten stoven. Crème fraîche erdoor roeren. Ontdooide zalm in blokjes van ongeveer vier bij vier centimeter snijden en in het stoofvocht leggen. Dille boven pan grof in stukjes knippen. Vis afgedekt op laag vuur in zes minuutjes net gaar stoven. Op smaak brengen met zout en peper. Als laatste de hamreepjes erover strooien.

Jammie met veel stokbrood om te dopen!

 

Kcal 560 pp

Reageren

Reacties