50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Liefdesbloemen op landgoed Rosendael 16de editie Agapanthus- en kasteeltuinmarkt

Rosendael-Agapanthusdag-LC-16-29

Activiteiten tijdens de Agapanthus- en kasteeltuinmarkt

Op Rosendael bevindt zich een grote collectie Agapanthussen (liefdesbloemen). Tijdens de markt komen kwekers deze collectie versterken. Zij bieden Agapanthussen te koop aan en onze hovenier geeft informatiesessies over de verzorging van deze bijzondere planten. Daarnaast staan er stands met streekproducten, andere vaste planten, ansichten, antiek en curiosa en topkwaliteit tuingereedschap.

Een kijkje in het kasteel is ook de moeite waard; u wordt verwelkomt door onze kasteeldames- en heren in kostuum en u bezoekt het kasteel op eigen gelegenheid. Daarnaast kan een bezoek gebracht worden aan het park rond het kasteel; op eigen gelegenheid of met een rondleiding.

In de Torenzaal van het kasteel verzorgt de historische dansgroep, de Wolves’ Grove Regency Dancers uit Wolfheze, dansdemonstraties op muziek en in kleding uit de tijd van Napoleon en Jane Austen. Ze nemen de bezoeker aan het kasteel graag mee terug in de tijd, terug naar begin 1800. De tijd dat Nederland eerst door Napoleon werd ingelijfd en in 1813, dus tweehonderd jaar geleden, weer een onafhankelijk koninkrijk werd. Dansen was toen erg belangrijk. U zult tijdens een van de demonstraties van de “Wolves’Grove Regency Dancers” zien dat de dansen, in onze moderne ogen, verre van lijfelijk zijn. Maar voor die periode was het vastpakken van een gehandschoende hand al het summum van intimiteit in het openbaar! Op deze dag zullen de “Wolves’ Grove Regency Dancers” vier dansdemonstraties geven in de Torenzaal van Kasteel Rosendael. U kunt daar om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur plaatsnemen en genieten van de dansen die uitgevoerd worden in prachtige historische kostuums.

Tijd: tussen 11.00 – 17.00 uur.

Kosten: volwassenen € 5,00. Meerprijs bezoek kasteel € 5,00 (voor donateurs, Museumkaarthouders en leden Groei & Bloei gratis kasteelbezoek).

Kasteel en Park Rosendael
Rosendael 1
6891 DA Rozendaal
026 364 46 45

rosendael@glk.nl

Reageren

Reacties