50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Leven in kleuren en vlakken: expositie van Jelle Otter in de Koppelkerk

Zelfportret Jelle Otter

Van 22 juni t/m 29 juli toont de Koppelkerk een expositie van Jelle Otter (Steenwijk, 1925-2012, Wichmond): een schilder van verhalen, landschappen, havens en het dagelijks leven. Elke vrijdag, zaterdag en zondag wordt er kosteloos een rondleiding aangeboden door de expositie om 14.00 uur en 15.00 uur.

Vanaf zijn kinderjaren tekenend en schilderend, begint Jelle na de kunstacademie als zelfstandig kunstenaar. Hij ontwikkelt een eigen kubistisch-expressionistische stijl en blijft zich zijn leven lang daarin ontwikkelen.

Er zijn twee rode draden te herkennen in het oeuvre van Otter. De eerste heeft te maken met zijn interesse in de alledaagse werkelijkheid. Dit resulteert in werken met thema’s dichtbij huis: stillevens, interieurs en portretten. Maar ook zijn stadsgezichten, havens en landschappen vloeien voort uit eenzelfde interesse voor het dagelijks leven.

De tweede rode draad wordt gevormd door Jelles interesse in verhalen. De Bijbel is hierin één van de belangrijkste inspiratiebronnen. Naast kunstenaar was Otter restaurateur en connaisseur van voor- reformatorische kerkschilderingen, met name in het noorden en oosten van ons land, o.a. in Dinxperlo. Hoogtepunt van dat werk is de restauratie van de schilderingen in de Grote Kerk te HarderwVogelmarkt-CMYK@0,25xijk.

Koppelkerk
Koppelstraat 35
7126 AG Bredevoort

 Openingstijden: vrijdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur

Entree: € 5,- incl. kof koffie/thee

Reageren

Reacties