50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Komische voorstelling in Gelderse kastelen; Huize Adeldom – Oud Geld zit op zwart zaad

index

ARNHEM – Geraaskal in de hal, geschmier in de salon en lijmen bij het ledikant. Zes Gelderse kastelen zijn in mei en juni 2016 het decor voor Huize Adeldom, een wervelende voorstelling over Oud Geld zit op zwart zaad. De cast, onder wie diverse acteurs en actrices van Colline Producties, staat garant voor deze doldwaze zinderende zondagochtendvoorstelling.

Huize Adeldom, een unieke samenwerking tussen Geldersch Landschap & Kasteelen en Colline Producties, laat zien hoe erfgoed en cultuur elkaar verrijken.

Geldersch Landschap & Kasteelen laat het publiek op deze wijze kennismaken met het Gelderlands culturele erfgoed. Colline Producties heeft deze voorstelling speciaal geschreven voor deze prachtige speellocaties.

De voorstelling

Deze komische voorstelling speelt zich af in de openbare ruimten en vier kamers van het kasteel. Elke uitvoering wordt in nauw overleg met de kasteelbeheerders aangepast aan de speellocatie. De familie Tijl van Wychen kan niet langer de kosten dragen voor haar kasteel. De eigenaar, Reiland Tijl van Wychen, weigert het pand eerder te verlaten dan tussen zes plankjes. Hij heeft dagelijkse verzorging nodig. Zijn dochter, Goswina, ziet een gat in de markt. Zij gaat het kasteel transformeren tot een zorgwoonoord. Ze besluit een middag te organiseren voor de mogelijke doelgroep en hun familie. De acteurs nodigen voortdurend het publiek uit mee te doen. Huize Adeldom is doorspekt met humor en relativeringen. De voorstellingen zijn toegankelijk vanaf 10 jaar, starten om 11.00 uur en duren ca. 1 uur. De speeldata op de kastelen zijn:

zo 01-05-2016  Huis Zypendaal                     ARNHEM
zo 08-05-2016  Kasteel Doorwerth               DOORWERTH
zo 22-05-2016  Kasteel Cannenburch           VAASSEN
zo 29-05-2016  Kasteel Hernen                      HERNEN
Zo 05-06-2016 Kasteel Ammersoyen            AMMERZODEN
zo 12-06-2016  Kasteel Rosendael                 ROZENDAAL
zo 26-06-2016  Huis Zypendaal                     ARNHEM

Entreeprijs en reserveren

De entreeprijs bedraagt € 12,50 per persoon. Reserveren is voor de voorstellingen noodzakelijk en kan eenvoudig online via de website: www.glk.nl/evenementen

Reageren

Reacties