Voor 4 personen

1 kilogram aardappelen (iets minder mag ook)

1 knolselderij

3 bosuien

3 Elstar appels

150 gram brie of camembert (andere kaas mag ook)

200 milliliter kookvocht

1 kippenbouillonblokje

125 gram crème fraîche

100 gram ongebrande walnoten

150 gram mager rookspekreepjes

 

Bereiding
Kook de geschilde aardappelen in 20 minuten gaar in water met zout.

Schil ondertussen de knolselderij, snijd in gelijke stukken en voeg de laatste 15 minuten toe aan de aardappelen.

Verwarm de oven voor op 200ºC.

Snijd de bosui in ringetjes.

Snijd de geschilde appels in dunne plakken.

Snijd de kaas ook in plakjes.

Giet de aardappel en knolselderij af en vang het kookvocht op.

Verkruimel het bouillonblokje en los op in het vocht. Schenk terug bij de aardappel en knolselderij, voeg de crème fraîche toe en stamp tot een grove puree. Schep de helft van de bosui erdoor.

Verdeel het mengsel over de ovenschaal en verdeel de appel, kaas, rauwe spekjes en walnoten erover.

Bak circa 15 minuten in het midden van de oven.

Als laatste de bosuiringetjes verdelen over de schotel

 

Kcal 730