50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Klimaatakkoord: Gas duurder door hogere belasting

vloerisolatie-blond

Den Haag: Wanneer de regering de klimaatplannen overneemt dan zal de belasting op gas flink worden verhoogd om de bevolking aan te zetten tot energiebesparing. De prijs van stroom gaat omlaag zodat de maandlasten ongeveer gelijk blijven. Er komt echter geen isolatiesubsidie zoals vroeger. Voor wie de isolatiemaatregelen niet zelf kan betalen komen er (goedkopere) groene leningen.

Een slimme manier van verduurzamen is TONZON vloerisolatie. Daarmee kun je meerdere vliegen in een klap slaan. Met deze aanpak is veel meer te winnen dan altijd gedacht en je kunt er direct mee beginnen. Het gemeentelijk Woningbedrijf Opmeer heeft het complete woningbestand laten voorzien van TONZON vloerisolatie en wat blijkt? De energiebesparing is 4 keer hoger dan het energielabel aangeeft en klachten over vochtproblemen verdwijnen als sneeuw voor de zon. 80% van de bewoners blijkt dik tevreden. Deze mooie resultaten zijn te danken aan de dubbele aanpak. Daarbij worden speciale Thermoskussens aangebracht tegen de onderzijde van de vloer die de warmtestroom naar beneden blokkeren. Op de bodem van de kruipruimte komt woningbreed een stevige bodemfolie die de verdamping van het vocht uit de bodem blokkeert zodat een schone, geurloze ruimte ontstaat en geen vocht meer de woning kan binnendringen.

Innovatieve vloerisolatie geeft meer comfort met minder gas
De unieke TONZON Thermoskussens elimineren als enige het stralingsverlies van de vloer trapsgewijs tot vrijwel nul. Vloeren worden daardoor warmer bij een lagere kamertemperatuur en zelfs warmer dan nieuwbouwvloeren. Ook nieuwbouwwoningen hebben dus nog baat bij deze aanpak. Is er sprake is van vloerverwarming dan gaat het verwarmingssysteem sneller reageren omdat de kruipruimte minder mee wordt verwarmd. Dat betekent meer comfort en een hogere besparing en dat alles voor een faire prijs. Daarmee is TONZON Vloerisolatie met afstand de beste aanpak voor de koude vloer en het warmteverlies naar beneden.

Onzichtbare radiatorfolie, bandagefolie en ketelfolie
TONZON heeft een radiatorfolie ontwikkeld die onzichtbaar zijn gasbesparend werk doet. Deze folie komt niet op de muur maar op de achterkant van de radiator zelf. De folie wordt wel warm maar kan de warmte niet naar de muur stralen. De muur wordt nauwelijks warmer dan elders in de kamer. Wie CV-buizen op zolder of onder de vloer heeft lopen, doet er verstandig aan deze te voorzien van buisisolatie en vervolgens de buisisolatie te omwikkelen met TONZON HR-Bandagefolie. Het warme water verliest dan onderweg nog minder warmte. Ook voor de CV-ketel heeft TONZON een folie ontwikkeld die met stukjes magneettape op de mantel van ketel wordt geklikt. De ketel straalt daardoor veel minder warmte uit.

 

Reageren

Reacties