50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Kleinkinderen mogen gratis mee naar kasteel Doorwerth!

PICT13792

Het kasteel is open van 11:00-17:00 uur. Grootouders betalen € 9,50 p.p; bent u donateur van Geldersch Landschap & Kasteelen of Museumkaarthouder, dan is de toegang voor grootvader en/of grootmoeder ook gratis.

Data: 24 en 26 april, 17, 24 en 31 juli, 7, 14 en 21 augustus en 16 oktober.
Entree museum: Grootouders betalen € 9,50; bent u donateur van Geldersch Landschap & Kasteelen of Museumkaarthouder dan is ook de toegang voor grootvader en/of grootmoeder gratis.

Kasteel Doorwerth
Fonteinallee 2
6865 ND Doorwerth
026 339 74 06
doorwerth@glk.nl

Kasteel Doorwerth
Kasteel Doorwerth is prachtig gelegen in de uiterwaarden van de Rijn, tegen de beboste heuvels van de Veluwezoom. Het kasteel stamt uit de middeleeuwen en is in de loop van honderden jaren een imposant complex met hoofd- en voorburcht geworden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel ernstig beschadigd, maar dankzij een ingrijpende restauratie prijkt het nu weer in zijn 17de-eeuwse glorie. In de keuken, kelders, ridderzaal, slaap- en eetkamer kunnen bezoekers de vroegere sfeer horen, zien en ruiken. Verder zijn er exposities over de geschiedenis van het kasteel en de jacht en de bosbouw en Nederland. Tenslotte kunt u naar het Museum Veluwezoom, waar 19de- en 20ste-eeuwse schilderkunst uit de omgeving van Oosterbeek getoond wordt. Op de stuwwal achter het kasteel ligt een afwisselend heuvellandschap met bossen, akkers en weilanden waar het heerlijk wandelen of fietsen is.

 

Reageren

Reacties