50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Kerstvakantie op kasteel Doorwerth

Doorwerth-kasteel-in-sneeuw-NvH-12-3

Kasteel Doorwerth organiseert de laatste week van december en de eerste week van januari diverse activiteiten. Het kasteel staat er prachtig bij, misschien in sneeuw bedekt. Het kasteel is in deze periode natuurlijk aangekleed met kerstversiering en gedekte tafels.

Er worden leuke activiteiten georganiseerd! Zo komt de eerste bewoner- Hendrik van Dorenweerd – (1280) weer terug om een rondleiding te geven en ook voor de allerkleinsten komt kinderboeken schrijfster Ruth Frederiks voor een speciale verhalenrondleiding. Kinderen kunnen assisteren bij de proeven van Professor Bombasticus en op de laatste dag van het jaar kan men weer vroegere bewoners van het kasteel tegen het lijf lopen. Voor wie van muziek houdt komen de winterhoornblazers op bezoek buiten het kasteel en in de Ridderzaal treedt een blaaskwintet op. Een speciale winterwandeling naar landgoed de DUNO wordt georganiseerd onder leiding van de boswachter. Wandelen rondom het kasteel kan natuurlijk altijd, zo ook heerlijk genieten van een drankje en een hapje in Kasteelcafé de Zalmen.

Openingstijden en toegangsprijzen:
Het kasteel is elke dag geopend (behalve op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag) van 11.00 – 17.00 uur. Donateurs van Geldersch Landschap & Kasteelen en museumkaarthouders hebben gratis toegang op vertoon van hun pas. Voor sommige activiteiten geldt een extra bedrag (naaste de entree tot kasteel) .

Entree prijzen tot en met 31 december 2017 € 9,50 p.p., kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,25

Entree prijzen m.i.v. 2 januari 2018 7 € 11,50 p.p., kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,25

Woensdag 27 december begeleidt kinderboekenschrijfster Ruth Frederiks een spannende verhalenspeurtocht in en om kasteel Doorwerth. Ruth gaat, in een prachtige kasteeljurk, met de kinderen op zoek naar de verborgen dieren en verhalen om het kasteel. Geschikt voor kinderen tussen de vier en de zes jaar oud. De activiteit duurt ongeveer twee uur en wordt afgesloten met een glas limonade en iets lekkers. Ook kunnen de kinderen zich laten schminken als hun lievelingsdier, ridder of jonkvrouw. En mogen ze natuurlijk verkleed komen!

Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/doorwerth

Tijd: 12.30 – 14.30 uur
Kosten: € 5,00 p.p. (voor separaat kasteelbezoek gelden de entreeprijzen kasteel)

Donderdag 28 december kan de bezoeker het kasteel op een wel heel bijzonder wijze ontdekken, namelijk in de voetsporen van eén van de eerste bewoners van het kasteel, ridder Hendrik van Doorenweerd. Hij vertelt over lang vervlogen tijden.

Geschikt voor alle leeftijden.

Tijd: 14.00-15:00 uur
Kosten: € 6,00 p.p. (voor separaat kasteelbezoek gelden de entreeprijzen kasteel)

Zondag 31 december wordt de bezoeker verrast door de vroegere bewoners van het kasteel. Tijdens deze toevallige ontmoetingen kan men kennis maken met Charlotte Sophie Bentinck of één van haar kamermeisjes. Allen vertellen zij hun eigen verhaal.

Geschikt voor alle leeftijden. Reserveren is niet nodig.

Tijd: 11.00 – 17.00 uur (laatste toegang om 16.00 uur).
geen extra kosten (naast entree kasteel)

Woensdag 3 januari wandelaars gaan mee op een pittige excursie, heuvel op en af. De boswachter wandelt met de groep vanaf het Dunoplateau door dichte bossen, afgewisseld met fraaie vergezichten. Tijdens de wandeling leert men de cultuurhistorische feitjes over het gebied, maar de natuur komt ook aan bod.

Reserveren is niet nodig.

Tijd: start om 13.30 uur bij de acacia voor het kasteel

Duur: 2 à 2,5 uur.
Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. , Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas.

(voor een kasteelbezoek gelden de entreeprijzen kasteel)

Woensdag 3 en donderdag 4 januari heeft Professor Bombasticus de gewelfkelder van kasteel Doorwerth ingericht als laboratorium voor belangrijk onderzoek. Kinderen kunnen hem daar assisteren en met hem allerlei spannende avonturen beleven. Iedere keer weer een ander avontuur! Reserveren is niet nodig (wel op inschrijving op de dag zelf).

Duur: ca. 30 minuten

Tijd: 11:30, 13:30 en 15:30 uur
Kosten: € 11,50, kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,25. (inclusief kasteelbezoek)

Zaterdag 6 januari klinken de midwinterhoorns op de binnenplaats van kasteel Doorwerth. De groep popelt om weer te mogen blazen en te vertellen over deze prachtige eeuwenoude traditie.

Tijd: tussen 11:00-16:00 uur
Kosten: gratis (buiten)

Zondag 7 januari treedt het blaaskwintet “Pent’amuse” uit Wageningen op in kasteel Doorwerth. Voor het programma in de Ridderzaal van Kasteel Doorwerth liet Pent’amuse zich inspireren door het verre verleden en door Nederlandse volksmuziek.

Tijd: 14.00, 15.00 en 16.00 uur, duur ca. 30 minuten

Reserveren is niet nodig
Kosten: geen extra kosten naast entree museum

 

Reageren

Reacties