50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Kasteel Batenburg en zijn omgeving

Batenburg-eendenkooi-foto-T.Rothengatter

U wordt eerst rondgeleid over de resten van het eens zo imposante kasteel van Batenburg. Boeiende verhalen en een bezoek aan de nog bewaard gebleven gewelvenkelders zullen u meevoeren naar de hoogtijdagen van deze eens zo belangrijke plek.
Daarna gaat u naar de nabijgelegen eendenkooi (eigen vervoer:auto of fiets) en zult u betoverd raken door dit stukje levende geschiedenis. De eendenkooi al is eeuwenlang eigendom van de Heeren van Batenburg en wordt tot op de dag van vandaag gebruikt voor het vangen van eenden.
Ook de molen aan de dijk, waar het “maalrecht” van de Heeren werd uitgevoerd, is deze zondag geopend. Genoeg te zien en te beleven voor een middagje Batenburg.
Van april t/m oktober zal elke tweede zondag van de maand de kasteel-ruïne geopend zijn en kan dit bezoek afwisselend gecombineerd worden met een bezoek aan de Batenburgse molen, het stadje, de eendenkooi of de Liendense waard.
Datum: zondag 14 mei
Aanvang: 13.00 en 15.00 uur op de kasteel-ruïne. (Duur: ca. 2 uur.)
Deelname: alle leeftijden € 6,00 p.p., Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen € 4,00 p.p. op vertoon van een geldige donateurspas.

Kasteel Batenburg
Molendijk 11
6634 KE Batenburg

hernen@glk.nl

www.glk.nl/batenburg

Reageren

Reacties