50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Jubileum voor de meesterbouwers in het Spoorwegmuseum

Ontraxs 2015

Van 9 t/m 11 maart 2018 viert het Spoorwegmuseum een feestje! Voor de 10de keer zijn de mooiste modelspoorbanen te zien tijdens de Modeltrein Expo On traXS! Dit jaar zijn er modelbanen uit heel Europa te gast, alleen de beste bouwers krijgen een uitnodiging. Een leuk uitje voor de hele familie, de speciale opstapjes bij de banen zorgen ervoor dat kinderen de modeltreinen goed kunnen zien.

Met de Modeltrein Expo On traXS! biedt het Spoorwegmuseum een prachtig inkijkje in de wondere wereld van de modelbouw. Voor de deelnemende modelbanen gelden strenge eisen, de bouwers kunnen daarom met recht de titel ‘meesterbouwer’ dragen. De modelspoorbanen zijn stuk voor stuk van het allerhoogste niveau. Deelnemers komen uit Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Engeland.

Het is fascinerend om te zien hoe goed bouwers de werkelijkheid in miniatuur weten te benaderen. Er is veel variatie in modelbanen, sommige zijn niet groter dan een koffer of een wijnkistje, andere zijn meer dan 10 meter lang. Te zien zijn landschappen met treinen uit de Alpen, Rocky Mountains, het Deense eiland Seeland, maar ook een spoorlijn langs de Griekse tempels op Sicilië. De landschappen, spoorlijnen en treinen zijn tot in de perfectie nagebouwd, alles beweegt en rijdt. De bouwers zijn zelf aanwezig om de modeltreinen te laten rijden en uitleg te geven over hun projecten. Op zondag 11 maart om 15 uur wordt de Modeltrein Expo On traXS! Award uitgereikt, de publieksprijs voor de mooiste modelbaan. Kinderen kunnen stemmen voor de Kids Award.

Modeltrein Expo On traXS! is niet alleen een must voor de liefhebber, ook voor kinderen zijn de modeltreinen fascinerend om te zien. Overal staan opstapjes en op het jeugdplein kunnen de kleintjes eindeloos bouwen, spelen en rangeren met modeltreinen. Naast de vele modelbanen presenteren en verkopen bedrijven hun modelspoorproducten. Tijdens de demonstraties van modelbouwcollectief Mitropa leert iedereen de kneepjes van het vak.

Modeltrein Expo On traXS!
9 t/m 11 maart 2018
Entree: € 17,50 (online € 16,50, start voorverkoop 1 februari 2018))
Passe-partout (toegang 3 dagen): €25,00. Museumkaart gratis.

Meer informatie is te vinden op www.ontraxs.nl

Reageren

Reacties