50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Interessant voor u? Nieuw consumentenproduct bestrijdt voedselverspilling.

Het net geïntroduceerde Slowd vertraagt het rijpingsproces van verse groenten, fruit en kruiden. Dat zorgt ervoor dat consumenten thuis verse groenten, fruit en kruiden langer vers kunnen houden, waardoor ze minder hoeven weg te gooien en dus geld besparen. En zo natuurlijk ook hun steentje bijdragen aan de strijd tegen voedselverspilling, die in Nederland jaarlijks op 5 miljard Euro uitkomt.

“Per jaar gooit een gemiddeld gezin ruim € 800 aan goed bruikbaar voedsel weg. Een deel hiervan bestaat uit groente, kruiden en fruit, dat bederft voordat het opgegeten kan worden. Voor die mensen die dit bederf willen uitstellen, is Slowd echt een uitkomst. Je legt het gewoon in je koelkast, fruitschaal of groentebak en Slowd doet zijn werk”, aldus medeoprichter Koen Verhagen van Slowd BV.

Verse groenten, fruit en kruiden maken het natuurlijke gas etheen aan tijdens het rijpingsproces. Dit etheen zorgt voor een versnelling van de rijping. De actieve potassium permanganaat korrels in Slowd trekken het etheen aan en neutraliseren het. Daardoor vertraagt het rijpingsproces. De natuurlijke korrels, die door hun poreuze honingraatstructuur een groot oppervlak en daarmee adsorptievermogen hebben, werken ongeveer dertig dagen in koelkast, fruitschaal of groentebak. Het resultaat is dat vers langer vers blijft, waardoor het langer te gebruiken is: zo’n 2,5 keer langer dan normaal.

De etheen adsorberende werking van Slowd is onderzocht door het gerenommeerde onderzoeksinstituut Eurofins. In een testopstelling werd de werking van Slowd getest op avocado’s die erom bekend staan dat ze relatief veel etheen afscheiden. Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat Slowd ruim 99 procent van het door de avocado afgescheiden etheen wist te adsorberen.

Slowd is een commercieel bedrijf, maar streeft er tegelijkertijd naar circulair te ondernemen. De korrels zijn biologisch afbreekbaar en de kartonnen verpakking is gemaakt van landbouwafval en bedrukt met duurzame inkt. Daarnaast doneert Slowd BV jaarlijks een deel van de winst aan de Voedselbanken. Verhagen: “Slowd bestrijdt dus voedselverspilling, bespaart consumenten geld, wat er vervolgens toe leidt dat we voedsel kunnen verstrekken aan mensen die dat niet hebben”.

 

www.slowd.nl

Reageren

Reacties