Voor 4 personen

½ pompoen (ca. 500 gram vruchtvlees) in zijn geheel of een zak in blokjes

Scheut olijfolie

50 gram pijnboompitjes

1 teentje knoflook

100 gram gerookte spekreepjes

600 gram minikrieltjes (voorgekookt)

200 gram witte druiven (pitloze)

100 gram rucola slamelange

2 eetlepels balsamicoazijn

200 gram Bettine geitenkaas (Albert Heijn)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de pompoen in schijven, verwijder schil en zaden. Snijd het vruchtvlees in stukjes (als je een hele pompoen hebt natuurlijk), meng met 2 eetlepels olie en doe de stukjes in een ovenschaal. Laat de pompoen in 15-20 minuten gaar worden (tijd afhankelijk van de dikte van de stukjes). Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een koekenpan. Laat ze afkoelen op keukenpapier. Pel en snipper de knoflook. Verhit 2 eetlepels olie in een wok of grote koekenpan en bak hierin de spekjes lichtbruin en knapperig. Voeg de aardappelen en de knoflook toe. Laat ze in 5-7 minuten gaar worden op laag vuur.

Halveer de druiven. Bak de aardappelen op hoog vuur in 2-3 minuten goudbruin. Bak de druiven 1 minuut mee. Breng op smaak met peper en zout. Roer een dressing van 3 eetlepels olijfolie, zout, peper en balsamicoazijn. Meng die met de sla. Voeg de warme aardappelen met spekjes en druiven en de pompoen toe. Verdeel de salade over 4 borden. Verkruimel de geitenkaas en strooi die met de pitten over de warme salade.

Kcal 650