50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

(h)Eerlijke waar tijdens Oogstfeest kasteel Doorwerth

P9140012

Oogsttijd in de moestuin
Het feest begint bij de historische moestuin van het kasteel zelf. September is de maand waarin vruchten rijpen en veel groenten van het land worden gehaald. De oogsttijd was vroeger een hele drukke periode. Zo veel mogelijk producten moesten bewaard worden voor de winter. Als al het werk is gedaan en het resultaat is goed, dan is het traditioneel tijd voor een oogstfeest. Hier wordt gepronkt met de mooiste producten uit de tuin.

Binnenhof vol kramen
Tijdens het oogstfeest kan de bezoeker de producten uit de boomgaard en moestuin kopen, soms verwerkt in een direct consumeerbaar product. Ook anderen – particulieren en bedrijven – zullen die dag hun oogst inbrengen: biologische wijnen, jams, chutneys, honingproducten, sauzen, kazen, azijn, biologisch vlees, schapenproducten, viltproducten, zeepjes en zo meer. Ook de imkers van Doorwerth zullen natuurlijk niet ontbreken.

Middeleeuwse ambachten, muziek en toevallige ontmoetingen
Tijdens het Oogstfeest zijn ook De Vrolicke Cockinnen aanwezig: zij laten de middeleeuwen proeven en ruiken! Ambachtsgroep Werm en Kald laten hun ambachten zien en muziek¬groep De Tarantella zorgt voor bijpassende muziek. Bij onder andere de tinnegieter kunnen kinderen terecht voor activiteiten. Rondleidingen door de moestuin zijn er elk uur tussen 12:00 en 15:00 uur. In het kasteel kan je ‘toevallige ontmoetingen’ hebben met de vroegere bewoners en is er een ontdekkingstocht door het kasteel voor de kinderen

Praktische informatie
Oogstmarkt en kasteel zijn geopend van 11.00-17.00 uur. De toegang voor de markt is € 2,00 per persoon en bezoekers mogen tegen gereduceerd (groeps-) tarief het kasteel bezoeken. Parkeren: € 2,00 per auto.
Kasteel Doorwerth
Fonteinallee 2
Doorwerth 026 339 74 06

Reageren

Reacties