50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Gruwelijke Rijmen op kasteel Rosendael

theaterzanggroep-Schudden-voor-Gebruik

Theaterzanggroep Schudden voor Gebruik brengt Roald Dahls ‘Gruwelijke Rijmen’ op de planken in een vrolijke zangtheatervoorstelling voor jong en oud. De voorstelling tourt in 2018 langs de kastelen van Geldersch Landschap & Kasteelen en is op 9 september drie keer per dag te zien in kasteel Rosendael.

In ‘Gruwelijke Rijmen’ maakt schrijver Roald Dahl op zijn eigen, onnavolgbare wijze korte metten met zes sprookjesklassiekers. Assepoester is een verwend blaag, Sneeuwwitjes dwergen zijn gokverslaafd, Roodkapje heeft moordzuchtige trekjes en met Goudhaartje loopt het ook al niet goed af. De twaalf zangers en zangeressen van Schudden voor Gebruik nemen het publiek mee in een wervelend, kleurrijk en klankrijk avontuur.

Theaterzanggroep Schudden voor Gebruik bestaat uit twaalf ervaren zangers en zangeressen uit Arnhem en omgeving. De theaterzanggroep zingt Nederlandstalige meerstemmige a-capellanummers met arrangementen van onder meer Wilbert Friederichs, Jetse Bremer en Elke Jansen. Dit alles met humor, (zelf)spot en – waar nodig – bittere ernst.

Schudden voor Gebruik gooide met voorgaande programma’s reeds hoge ogen. Zo was de familieproductie ‘Mijn naam is Spook’ bijna dertig keer te zien op diverse Gelderse kastelen, en werd het avondvullende programma ‘Requiem voor Job de Man’ een aantal keren opgevoerd. Toerde zij langs de Gelderse theaters met ‘Schudden in Bed’ en de zangtheaterproductie ‘Zand erover’. In 2016 zongen zij op hilarische wijze met veel succes over deugden en zonden in het programma ‘Schudden in zonde’.

Compositie en muzikale leiding: Elke Jansen. Regie: Hester Macrander.

 

Aanvang: om 13.00, 14.00 en 15.00 uur.

Entree: volwassenen: € 12,50, kinderen 4 t/m 18 jaar: € 8,25, museumkaarthouders en donateurs GLK: € 3,00. Entree is inclusief kasteel en park bezoek.

Reserveren noodzakelijk: via het online reserveringsformulier op de website www.glk.nl/evenementen. Meer informatie kunt u vinden op www.schuddenvoorgebruik.com .

Rosendael 1

6891 DA Rozendaal

rosendael@glk.nl

026 36 44 645 

Reageren

Reacties