50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Geschenk uit de Hemel, Jopie Huisman Museum Workum

Jopie Huisman

Een portret maken van je vader of moeder? Jopie Huisman heeft het veel gedaan. Hij noemde zijn ouders ‘een geschenk uit de hemel’. Naast de ouderportretten van Jopie zijn in deze tentoonstelling ook de vaders en moeders te zien van acht hedendaagse kunstenaars: Natasja Bennink, Gerrit Breteler, Siert Dallinga, Douwe Elias, Hendrik Elings, Gosse Koopmans, Pieter Pander en Sjoerd de Vries.

Niet alleen kijk je naar de kunstwerken, ook hoor je, via de audiotour, de verhalen van de kunstenaars over hun vaders en moeders. Als je hen hoort vertellen, opent er een nieuwe wereld achter het portret.

In deze tentoonstelling voor jong en oud, die lovende kritieken kreeg in de pers, voelt het een beetje als thuiskomen. Een krantje lezen, een spelletje doen, zelf je ouders tekenen of herinneringen delen: het kan er allemaal.

En: de rest van het Jopie Huisman Museum, één van de populairste musea van het noorden, is zeer zeker ook een bezoek waard. Het is gewijd aan het werk en het leven van de Friese meester-schilder Jopie Huisman.

Liefde voor de natuur, mededogen, maar ook het onaanzienlijke waarde geven; het is de menselijke maat die de rode draad vormt in zijn veelzijdige oeuvre. Jopie voert u mee in zijn wereld en maakt u deelgenoot van zijn passies.

 

Meer info:

https://www.jopiehuismanmuseum.nl/

https://www.geschenkuitdehemel.nl/

Reageren

Reacties