50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Genieten van Ierse muziek op Kasteel Doorwerth

doorw

Sfeervol Keltisch najaarsconcert door Merain

Energiek, bezield en meeslepend: zo speelt Merain! Het trio (zang, viool, harp) brengt in de Ridderzaal van Kasteel Doorwerth  van Geldersch Landschap en Kasteelen een sprankelend Keltisch najaarsconcert onder de titel Irish Treasures, naar de gelijknamige cd. Het concert op Kasteel Doorwerth maakt deel uit van Merain’s Kastelentour langs imposante locaties waar de rijke Keltische muziek zo prachtig tot haar recht komt.

Over Merain:
De ervaren musiciennes van Merain spelen Ierse muziek op geheel eigen wijze. Zij presenteren verfijnde klassieke composities van Ierse componisten en toveren met hun stijlvolle bewerkingen traditionals om tot ware juweeltjes. Ook schrijven zij zelf stukken op bestaande Ierse poëzie. Merain bestaat uit Mirjam Rietberg (harp), Mieke Manschot (zang en bodhrán) en Sandra Wallner (viool). Manschot en Rietberg studeerden aan het Conservatorium van Amsterdam, Wallner aan het Mozarteum in Salzburg.

De concerten van Merain trekken een groeiend publiek, van kamermuziekminnaars tot Ierlandliefhebbers. Het trio speelt inmiddels door het hele land en ook buiten de landsgrenzen.

De muziek:
Droom op deze prachtige plek weg bij de mooiste Ierse liederen en melodieën. Met zang, Keltische harp, bodhrán en viool neemt Merain het publiek mee naar het mystieke en romantische Ierland. Op het programma staan onder andere stukken van de barokcomponist Turlough O’Carolan, traditionals als Song for Ireland en Red is the rose, en een prachtige klassieker van de moderne Ierse zanger Mike Hanrahan. Natuurlijk ontbreken ook vrolijke jigs en reels.

 

Datum: vrijdag 16 september

Tijd: 20.00 uur
Kosten: volwassenen € 19,00 en kinderen t/m 15 jaar € 13,00.

Kaartverkoop  www.meraintrio.com

Kasteel Doorwerth

Fonteinallee 2

6865 ND Doorwerth

 

Kasteel Doorwerth is prachtig gelegen in de noordelijke uiterwaarden van de Rijn, tegen de beboste heuvels van de Veluwezoom. Het kasteel stamt uit de middeleeuwen en ontwikkelde zich in de loop van honderden jaren tot een imposant gebouwencomplex met hoofd- en voorburcht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel ernstig beschadigd, maar dankzij een ingrijpende restauratie prijkt het nu weer in zijn 17de-eeuwse glorie. Een aantal vertrekken in het kasteel is ingericht als evocatief museum: u kunt daar de vroegere sfeer horen, zien en ruiken, een zinnenprikkelende ervaring. Verder zijn er exposities over de geschiedenis van het kasteel en de jacht en de bosbouw en Nederland. Tenslotte kunt u naar Museum Veluwezoom, waar 19de- en 20ste eeuwse schilderkunst uit de omgeving van Oosterbeek getoond wordt. Op de stuwwal achter het kasteel ligt een afwisselend heuvellandschap met bossen, akkers en weilanden waar het heerlijk wandelen of fietsen is.

Bereikbaarheid:

A50 Den Bosch – Arnhem, afslag N225 richting Oosterbeek. Bij stoplichten / restaurant Kievitsdel de borden kasteel Doorwerth volgen. Niet bereikbaar per openbaar vervoer.

Voor de juiste aanrijroute naar kasteel Doorwerth, voer locatie “Schaapsdrift, Doorwerth” in uw navigatiesysteem in, daarna borden volgen.

Reageren

Reacties