50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Floris in Hernen

Floris

Omdat het 50 jaar geleden is dat de televisie-serie Floris voor het eerst op de nederlandse televisie verscheen en kasteel Hernen één van drie kastelen is, waar de televisie-serie Floris werd opgenomen besteden we dit jaar hier extra aandacht aan.

Naast aandacht voor de filmlocatie is er dit weekend speciaal voor de kinderen een tocht door het kasteel, waarbij er allerlei opdrachten gedaan moeten worden, die de kennis en kunde van Floris zullen testen. Ben je net zo slim? Net zo handig met een zwaard? En durf je ook alles? Kortom ben jij de nieuwe Floris: kom dan naar kasteel Hernen.

Door het hele kasteel laten we zien waar en welke scenes er gefilmd zijn en het zal dan ook voor Floris-fans een feest van herkenning zijn. Alleen al de binnenplaats zal meteen de herinnering oproepen aan een spectaculaire vechtscene- en ook menigeen de truc met de steen uit de muur voor de geest kunnen halen.

Daarnaast zijn in de directe omgeving ook een aantal onvergetelijke scenes opgenomen, zoals de mannen gebonden aan de wieken van de Hernense molen of het brandende water. De molen zal dan ook open zijn

De expositie ‘Floris op Hernen’ zal nog t/m eind oktober 2019 te zien zijn.

Reserveren niet nodig.

Entree: Kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00 en volwassenen € 8,50

Donateurs Geldersch Landschap& Kasteelen:
Volwassenen: Gratis
Kinderen: € 3,00
Museumkaart alle leeftijden op vertoon van pas: Gratis

Kasteel Hernen
Dorpsstraat 40
6616 AH Hernen
kasteelhernen@glk.nl

Reageren

Reacties