50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Fish and chips

fish and chips

met een salade van rode biet en appel

Voor 4 personen

600 gram witvis filet (vraag de visboer of hij ook verse schelvis heeft of een andere goedkope witvis, anders tilapia filet uit de vriezer)
1/2 zak paprikachips of naturel naar keuze
1 ei
500 gram gekookte bietjes
1 sjalotje gesnipperd
1 Granny Smith appel
3 grote augurken
3 eetlepels azijn
3 eetlepels olie
peper zout en suiker
mayonaise

Bereiding

Ontdooi de vis en dep deze goed droog.

Doe de chips in een afsluitbare plastic zak en ga er met de deegroller overheen totdat de chips fijn gemalen zijn.

Klop het ei los en wentel de vis door het ei en dan door de chips.

Druk de chips goed aan.

Bak de vis in een hete pan in een goede scheut olie mooi bruin in 5-7 minuten.

Snijd de rode bieten in kleine blokjes en doe hetzelfde met de appel en augurk. Snipper het sjalotje fijn en vermeng dit alles met de olie, azijn, peper, zout en een klein beetje suiker.

Doe dit door de bietensalade.

 

Serveer lekker met mayonaise.

Kcal 560

 

Arjen Zeevenhooven

Reageren

Reacties