50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Familievoorstelling ZwaardenZweet op kasteel Doorwerth

persfoto-zwaardenzweet-breed

ZwaardenZweet
Ridder Richard is met zijn neus in de boeken gedoken op zoek naar het verhaal van ZwaardenZweet. Tussen neus en lippen door vertelt en speelt hij ook in geuren en kleuren allerlei andere verhalen, van de plonsplee tot parfum.
Als Ridder Richard dan het verhaal van ZwaardenZweet heeft gevonden hoor je vol humor, fantasie (en klamme handjes), waarom zwaard en zweet niet samen gaat.
Veel te horen dus, maar laat je niet bij de neus nemen!

Geschikt vanaf 6 jaar. Reserveren is noodzakelijk.

Datum: 27 en 28 februari en 1 en 2 maart
Tijd: 14:00 uur
Kosten: € 9,50 en kinderen t/m 12 jaar € 8,50. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaart houders, € 6,00 p.p.

Kasteel Doorwerth
Fonteinallee 2b
6865 ND Doorwerth

Reserveren via doorwerth@glk.nl of online via www.glk.nl/doorwerth

Kasteel Doorwerth
Kasteel Doorwerth is prachtig gelegen in de noordelijke uiterwaarden van de Rijn, tegen de beboste heuvels van de Veluwezoom. Het kasteel stamt uit de middeleeuwen en ontwikkelde zich in de loop van honderden jaren tot een imposant gebouwencomplex met hoofd- en voorburcht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel ernstig beschadigd, maar dankzij een ingrijpende restauratie prijkt het nu weer in zijn 17de-eeuwse glorie. Een aantal vertrekken in het kasteel is ingericht als evocatief museum: u kunt daar de vroegere sfeer horen, zien en ruiken, een zinnenprikkelende ervaring. Verder zijn er exposities over de geschiedenis van het kasteel en de jacht en de bosbouw en Nederland. Tenslotte kunt u naar Museum Veluwezoom, waar 19de- en 20ste eeuwse schilderkunst uit de omgeving van Oosterbeek getoond wordt. Op de stuwwal achter het kasteel ligt een afwisselend heuvellandschap met bossen, akkers en weilanden waar het heerlijk wandelen of fietsen is.

 

Reageren

Reacties