50VitaalPlus

50VitaalPlus is een uitgave van VGS Media BV | COLOFON | ADVERTEREN | CONTACT

  • A  A  A  

Expositie ‘Technieken waarmee stoffen ontstaan’

Helma-van-Kleinwee

In 2019 bestaat Museum de Kantfabriek tien jaar. Het is een goede gelegenheid om de mooie geschonken objecten uit onze depots tentoon te stellen te samen met werk van hedendaagse textielkunstenaars. Museum de Kantfabriek viert dit jubileum o.a. met een drietal exposities:

• 20 januari t/m 5 mei ‘Technieken waarmee stoffen ontstaan’.
• 19 mei t/m 25 augustus ‘Technieken om stoffen te bewerken en verwerken’.
• 8 september t/m 29 december ‘Van object tot verzamelingen’.

In de eerste expositie is aandacht voor haken, breien, weven, kantklossen, vilten en alle andere handwerktechnieken waarmee stoffen gemaakt worden.
Samen met vele stukken uit het depot wordt werk getoond van o.a. de wevers Anneke Kersten, Ank Hazelhoff, Roos Cox, Paulien van Asperen, Japien Waskowsky, Marloes en Marleen Jongen, Corrie Hengeveld, Bonnie Horjus, Marijke van Epen en Jo-Anne Meyer. De groep ‘Experikant’ toont speciaal voor deze expositie gemaakt modern kantkloswerk. Daarnaast is viltwerk van Kitty Korver, Trees Philipsen en Brigitte Eertink en frivolité van Ankie Doensen, Helma van Kleinwee, Laura van der Spoel en Karin Marseille te zien.

Het hele jaar door is er een handwerkatelier waar gewerkt kan worden met de diverse technieken die in de verschillende exposities te zien zijn.
Tijdens de eerste expositie weeft Els Savenije op een Magic Dobby, beschikbaar gesteld door de Firma Louët. Verder zijn er diverse weefgetouwen waarmee demonstraties worden gegeven en bezoekers zelf kunnen weven. De quiltdemonstraties worden verzorgd door leden van het Quiltcafé.

Openingstijden:
Van 8 oktober tot 1 april dinsdag t/m zondag van 14.00-17.00 uur.
Van 1 april tot 7 oktober dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur.

 

Reageren

Reacties